User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Not a happy chappie

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Sunderland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Angry Not a happy chappie

    Can someone tell my vectra c 1.8 that if new parts get fitted it should run better NOT WORSE!!!!!!!!
    had a fault code for first lambda sensor,replaced it,then found that the egr valve was sucking in air,so replaced that
    Now getting fault codes for the maf sensor and the car is worse then first started but not using loads of petrol but stuttering at acceleration.ordered maf sensor today and I'll see what happens next.
    Flaming sensors!!!!!!!!!

  2. #2
    Regular Member 0uT1aW's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    York
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by wilson002 View Post
    Can someone tell my vectra c 1.8 that if new parts get fitted it should run better NOT WORSE!!!!!!!!
    had a fault code for first lambda sensor,replaced it,then found that the egr valve was sucking in air,so replaced that
    Now getting fault codes for the maf sensor and the car is worse then first started but not using loads of petrol but stuttering at acceleration.ordered maf sensor today and I'll see what happens next.
    Flaming sensors!!!!!!!!!
    Maybe its running worse cause the sensors are playing havoc with on board computer, sounds like a nightmare!

  3. #3
    Full Member bobssignum's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    polishing something or other somewhere
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Dont tell me ,you went to a vx main stealer
    Driving vauxhall,s for 30 + years
    and still loving it

  4. #4
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    MAF should sort it (as long as its not a cheap one!), I think I would have done that first as it does cause the other sensors to throw an error up when its not working. When the maf is failing it can cause over fueling which burns out the other sensors
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Sunderland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Can I disconnect the maf and use it to see if it is that causing the problem

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    north east
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    ^^ yes, if worse = not maf if better = MAF, but you will be in limp mode so cant go over 3000 rpm

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Sunderland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Update,just put in new maf sensor I've just bought,cleared the fault codes using OP-COM,went to work(4 mile drive) and it was stuttering on acceleration!Dont believe it!So I've disconnected the lead to the maf sensor on the way home and it was fine(so sending the sensor back)
    any more advice guys!!!!at my wits end here!!!!

  8. #8
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Could it be the coil pack? the best way to try and sort it to changes the parts with another 1.8. I know this is not always possible. Was it a VX maf or a cheap copy?
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Sunderland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Vaux maf m8

  10. #10
    Regular Member Graham's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Macclesfield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by wilson002 View Post
    Update,just put in new maf sensor I've just bought,cleared the fault codes using OP-COM,went to work(4 mile drive) and it was stuttering on acceleration!Dont believe it!So I've disconnected the lead to the maf sensor on the way home and it was fine(so sending the sensor back)
    any more advice guys!!!!at my wits end here!!!!
    You said you disconnected the maf sensor lead and it was fine.

    Must have been a duff new maff sensor. Try another one.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Happy Chappie re MPG!
    By Signum7060 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 14
    Last Post: 3rd May 2012, 05:22
  2. Full Hunter alignment - One very happy member and one not so happy
    By John LE in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 22
    Last Post: 14th April 2012, 14:08
  3. Happy Man.....
    By scotty84 in forum Styling
    Replies: 10
    Last Post: 29th September 2011, 20:16
  4. Another happy chappie
    By Middo in forum Insurance Chat
    Replies: 0
    Last Post: 2nd July 2009, 14:17
  5. I'm happy..........
    By david.aka.judas in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 4th September 2008, 09:47

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •