User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Possible Problem with CDTI 150 SRI

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    exeter
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Smile Possible Problem with CDTI 150 SRI

    Hi,

    I am new to this forum and just have a few hopefully simple questions.

    I have a 2008 CDTI 150, the car seems to be working fine except for one thing (which may be normal) , when the engine is warm and stopped and started again a few minutes later, there seems to be a be noise which I can only describe a a clank / bang as it fires up. When it is cold this does not happen. Either way the engine is running fine and smooth when started. Any ideas,

    I have read all sorts here about egr valve (whatever that is ) and 3rd injector etc. I understand that some of these faults were rectified with the newer models, old injectors have yellow clips and new one have blue chips. Can anyone put my mind at rest.

    Many thanks

    Andy ..

  2. #2
    Regular Member felixx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    stockport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Thumbs down

    Quote Originally Posted by andy burchell View Post
    Hi,

    I am new to this forum and just have a few hopefully simple questions.

    I have a 2008 CDTI 150, the car seems to be working fine except for one thing (which may be normal) , when the engine is warm and stopped and started again a few minutes later, there seems to be a be noise which I can only describe a a clank / bang as it fires up. When it is cold this does not happen. Either way the engine is running fine and smooth when started. Any ideas,

    I have read all sorts here about egr valve (whatever that is ) and 3rd injector etc. I understand that some of these faults were rectified with the newer models, old injectors have yellow clips and new one have blue chips. Can anyone put my mind at rest.

    Many thanks

    Andy ..
    It could be your DMF......The next time you start up,try keeping your clutch depressed and see if it still makes the noise.FELIXX.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    dunfermline
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    replied on wrong post sorry
    free bump tho. lol
    Last edited by gazthebigyin; 26th January 2011 at 18:12.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    exeter
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi, tried it with the clutch in, does not seem to make any difference, there is no judder after starting, it just when starting, im beginning to think if it aint broke dont fiix it ! lol.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cdti 120 problem
    By Vidar in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 26th December 2012, 00:25
  2. Problem With My CDTi
    By Si-SRI in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 26th April 2011, 09:30
  3. 1.9 CDTI problem
    By chrish in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 26th September 2008, 10:17
  4. 1.9 CDTI 150 BHP problem
    By sumpyboy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 18th July 2007, 21:31
  5. CDTi MPG? do i have a problem?
    By Andy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 9th November 2005, 17:49

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •