User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29

Thread: 1.9 CDTI150 thermostat

  1. #1
    Regular Member Hideous's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    GB
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default 1.9 CDTI150 thermostat

    Finally did this today, as my engine has run a bit cool for some time now.
    Huge difference. Temperature shoots up to 87C and stays there - seems a bit high to me, wonder if it's been fitted right. Does that sound about right?
    cheers.

  2. #2
    Regular Member se4's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    wales
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Yup, did mine last week and now sits at about 86/87 degrees. And slightly better mpg since

  3. #3
    Regular Member Morephun's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    everywhere
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Just done mine the other day running at about 85ish, Nice in there on the way to work at 4 in the morning now.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ripon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Is it me or have a lot of them failed in the cold? Mine needs doing as well and the threads seem pretty active .... A mix across the range.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    middlesbrough
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Mines running cold and it's only going to affect mpg, shame it's just had a full coolant flush when the manifold was done lol, anybody got the part no and how much is it, cheers

  6. #6
    Regular Member RobW's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Tain - Easter Ross
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Not sure about mine. Takes a while to warm up but gets to 75-80 but drops to bottom of the gauge when going downhill.

  7. #7
    Regular Member Hideous's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    GB
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by robdd1 View Post
    Is it me or have a lot of them failed in the cold? Mine needs doing as well and the threads seem pretty active .... A mix across the range.
    might be, but it's much more noticeable when there's a problem with it during cold weather.
    just been out for a long test, it gets up to 87c and it looks like that's the optimum temperature. hardly moves from there at all whether on the motorway or in traffic. mpg is clearly better now
    don't think this thermostat has ever been right until now for the 4 years i've owned the car

  8. #8
    Regular Member Jezzy's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    S.E
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by RobW View Post
    Not sure about mine. Takes a while to warm up but gets to 75-80 but drops to bottom of the gauge when going downhill.
    Yea, that's "broked good'n'proper"

  9. #9
    Regular Member nokiaman1978's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Glasgow
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    mine getting done under warranty tommorrow

  10. #10
    Regular Member bunsen1's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    suffolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    got mine of the bay for £38 quid is delivered

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. diagnostic plug on cdti150
    By taxitone in forum General Chat
    Replies: 10
    Last Post: 16th January 2011, 19:06
  2. CDti150 Tuning box
    By mikey68 in forum Parts for sale
    Replies: 2
    Last Post: 29th May 2009, 21:12
  3. CDTi150 kit on a CDTi 120?
    By EwenVC in forum Diesel Engine related
    Replies: 6
    Last Post: 14th February 2009, 00:44
  4. 5K Part/EX on 56Plate Cdti150 against new car
    By 67688c in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 28th September 2008, 20:08
  5. 205hp from CDTi150
    By POAH in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 23
    Last Post: 4th December 2006, 13:57

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •