User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Cdti lack of power engine sluggish

  1. #1
    Regular Member Diesel Dude's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Cdti lack of power engine sluggish

    I was out in my car yesterday drove fine for about an hour then came to a roundabout tried to pull away and had no power engine would not rev past about 2000rpm. No warning lights on, once the the revs build up ( takes ages ) it does rev higher but still lacks power.Even revving the engine when stationary it splutters and struggles to rev. Checked the swirl flap linkage and that is ok, my car is a 56 plate 1.9 cdti 150

  2. #2
    Regular Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sound like the usual EGR valve symtoms mate. Had this similar problem with my dads one where there was no power under 2k rpm. New EGR valve from Vx and all is now well.

    As for the spluttering, that could be the 3rd injector wiring as it may be misfiring. Check the connector on the 3rd injector to see if its yellow or blue, I think the blue connectors are the new ones.

    Plenty of threads to hand on this site, have a quick search.

    Good luck.

  3. #3
    Regular Member Diesel Dude's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    My local dealer did an injector recall last time it was in, I'll take a look at my egr valve thanks

  4. #4
    Regular Member Diesel Dude's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Angry

    Cleaned my egr valve, plunger ok not sticking, removed the throttle valve cleaned the holes through to the inlet manifold, cleaned the boost pressure sensor, started car still running rough. Although my car has the blue injector plugs i thought I'd take a look and no3 injector plug is brown/rusty, can this be cleaned and refitted or do i need a new plug/wiring tried giving it a clean with wd40 but still missing

  5. #5
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    cleaning with a solvent / carb cleaner, then use an electrical contact spray. follow the guide in the 'how 2' section CLEAN the egr again & DO the drilling of the electrical solenoid half, use only a good straight punch for this, the inners maybe dirty/rusty, clean well till shiny, lubricate with wd 40 or i always use & recommend an electrical contact spray!!

  6. #6
    Regular Member Diesel Dude's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Removed the plastic shield that the injector wiring goes into and found the problem, the main dealer had employed a chimp or a 6 year old child to fit the new injector wires on the recall, very poor soldering and f**k all insulation, well done Vauxhall

  7. #7
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Just love it! i wish i could be a vx chimp ! NOT.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 3.0 v6 cdti 2004 lack of power
    By DONNAS5889 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 15th June 2011, 20:58
  2. Help! lack of power, engine cut out not even hazards working!
    By coppjoe in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 23rd February 2010, 17:02
  3. Help needed Lack of Low Down Power cDTI 150
    By supersione in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 24th January 2010, 19:58
  4. cdti 150 lack of power
    By michael cummings in forum Diesel Engine related
    Replies: 3
    Last Post: 8th February 2009, 20:44
  5. 1.8 VVTi engine, lack of power.
    By mikeopolo in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 23rd November 2008, 00:50

Visitors found this page by searching for:

vectra 1.9cdti splutters at 2000rpm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •