User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: HELP .....please....no rev's atall ???????

  1. #1
    Regular Member mark the hat's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default HELP .....please....no rev's atall ???????

    hi if anyone could throw some light on my problem please
    i have a 54 150 vectra cdti
    i was on my way home from work today when my car started to slow up and not rev much atall(spanner/car light pops up then go's off) then after a short time it would be ok,then when slowing down for the lights it started acting up again(light on again) running lumpy and loosing revs, anyway managed to get her home parked on my drive had a look under the bonnet to see if any vac(the 2 at the front on top of the rad,and the other end of the top 1) pipes had split or come off ....nope all fine,
    turned her off and then started her again (on the button) now she wont even rev nothing not even a little,let her cool down for an hour went back out
    (in the peeing down rain i might add) and started her up bang on(light on dash car/spanner through it go's off after a while) went to rev her again,and again nothing ...........any ideas lads n lasses ????

    cheers in advance mark

  2. #2
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    throttle postion snesor maybe?

  3. #3
    Regular Member mark the hat's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    where would that be on the car ????

    cheers mark

  4. #4
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    not to sure mate, i think it be at the back top.

    are you getting any cosed if you do pedal test?

    before you put the key into the ignition Make sure that you Press the Break and the Throttle to the Floor ( max

    Then turn the key on until The dash board come on and DONT START THE CAR

  5. #5
    Regular Member mark the hat's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    just tried the pedal test about 20 times and rock all flashed up, had to come in and have a brew started to loose my rag with it........... i'll pass on the break pedal test
    anyone any ideas without the test malarcky?????

    cheers mark

  6. #6
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    291 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    sounds like injector no3 wiring/EGR to me.... Brake pedal test wont work with this car btw,

    If its a misfire and runs on 3 cylinders and can be cured by gently wriggling injector no3 cable near the injector itself then its the wiring.

    If it wont rev at all from cold but starts to rev after a while it sounds like EGR
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  7. #7
    Regular Member mark the hat's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi
    no miss fire, it starts up noproblem without pumping the acc pedal,but when you go to rev it there is nothing atall, not even the slightest hint of the throttle even when its warm???,so possable egr problem???? what would i have to do to fix the problem please ???

    atb mark

  8. #8
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    291 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    have a search for EGR cleaning on here, will show you how to do it.. Best bet though is to get codes read but if your handy with a spanner worth cleaning the EGR.

    Could also be inlet manifold as well, impossible to tell from here though
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  9. #9
    Regular Member mark the hat's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi
    just done the search for how 2 for the egr,dosnt look to hard,do's it have a gaskett ?? and will any motor stores sell these or is it a steels only jobbie ???
    as for the inlet manifold this sounds like a big/costly job would i be correct
    atb mark

  10. #10
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    3rd injector wire, my was doing the same
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •