User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Clearing the EML light

  1. #1
    Regular Member Gortreck's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Newcastle Upon Tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Clearing the EML light

    Hi folks

    I have had my tensioner and auxillery belt changed by the garage but they couldnt clear the fault code as the comms port doesnt have a live to it for some reason and all the fuses are ok. Can I clear the code without a code reader?

    Thanks
    Tony

  2. #2
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    the code should clear itself after a certain amount of restarts without the fault, if the fault still exists it will not go away though. what fault code was it?
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    Exactly what Caveman said. It should clear itself after a while unless the fault is still there. If you unplug the battery for 10 minutes then reconnect that'll clear it but you'll need your radio code with being a half CANbus car.

    If the fault comes back then take it back to the garage. The chances are there's nothing wrong with your diagnostic plug either, it's just the 2.0 DTi and 2.2 DTi are very, very picky on what they'll talk to. Tech2 or Vaux/OP Com would probably work perfectly fine.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chelmsford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I always thought that the "unplug the battery" thing was a myth which started with the old Cavaliers and hasn't worked for years... It never did for me anyway.

    It's right what the guys have said though, a certain number of engine runs without fault will kill the EML anyway. Just start and stop the engine about 10 times and it should disappear

  5. #5
    Regular Member Gortreck's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Newcastle Upon Tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for the replies guys,

    Re the plug though, my mechanic actually tested the live into the socket and it wasnt "live" i think was what he meant. I guess the only surefire way to test it is if there is anyone near me in newcastle with one of the above testers would be willing to check it for me?

    Thanks
    Tony

  6. #6
    VIP-Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    Light clears after 10 days, if fault is not present anymore.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Mine took 28 days to disappear.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Clearing Emissons light
    By ianh in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 6th July 2011, 21:23
  2. clearing error codes
    By shadow.warrior in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 26th July 2010, 13:35
  3. Help with EGR fault clearing please?
    By johnny_M in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 27th May 2010, 22:14
  4. Clearing nav on a CD70
    By mel in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 3rd August 2007, 23:30
  5. Clearing It Up
    By VauxVeteran in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 29th March 2006, 18:32

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •