User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: P0560 - System Voltage Low Input

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Aylesbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default P0560 - System Voltage Low Input

    Hi All..

    I have a z19dth (1.9 cdti 150bhp) vectra c 56 plate...

    While driving I had the battery light come on, but was a hour from home..

    everything else was ok so carried on.. an hour later as i pulled into my road i lost everything.. power steering, headlights, dash lights etc etc...

    and ilde speed was running quick at about 1400rpm..


    plugged in fault reader and have got this fault code

    P0560 - System Voltage Low Input
    (12) - Not present


    also the battery is showing only 8v..

    the auxiliary belt looks ok..

    turned car off and now it will not startg or even turn over and the dash light flash on then off once..

    and so is this a failed alternator?

    If so anyone else had this issue... and how much was it to fix?

    many thanks
    steve

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Aylesbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    checked the voltages this morning..

    battery was down to 7.6v.. and so would not start.. jump started from another car.. (left it connected for about 10 mins to get enough charge to start)

    once jump leads were disconnected battery voltage started to fall quickly back to below 8v and there everything shutdown again.. then dash lights turned off..

    it does seem like its the alternator not working... would you agree?

    many thanks
    steve

  3. #3
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    335 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    certainly sounds like it
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    Sounds like it to me.

  5. #5
    Regular Member djr69uk's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yep - alternator. power steering, dash, lights, etc... died on me last year. still did another 20 miles to get home from work!

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Aylesbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Spoke with local vauxhall and they wanted £569 to supply and fit a new alternator!!!
    Asked if they would discount it as I had always had it serviced there etc etc.. but they would not do anything...

    Called a local garage that I have used for other cars... £270 diag, supply and fit a new alternator.. and so got them to do it.. got car back already and all seems ok!!...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. boost pressure sensor input and output voltage???
    By FLOB in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 45
    Last Post: 24th April 2012, 14:58
  2. Battery Voltage
    By WeDesign in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 8th January 2012, 17:14
  3. B1330 - System Voltage MalfunctionB1330
    By black sri1.8 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 6th March 2011, 19:08
  4. B1330 - System Voltage Malfunction
    By black sri1.8 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 6th March 2011, 01:06
  5. Op-Com ERROR: B3109 - Remote-Key 1 System Voltage Low Voltage
    By Jedi in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 30th June 2010, 18:17

Visitors found this page by searching for:

p0560 vauxhall

opel corsa dtc P0560

https:www.vectra-c.comforumshowthread.php126254-P0560-System-Voltage-Low-Input

p0560 system voltage

p0560 vauxhall astra

Vauxhall P0560

p0560 code erreur opel astra 1.7 cdti

astra h 1.9 p0560 code

opel corsa c 2006 z12xep p0560

corsa c P0560

vectra c low voltage input

opel astra wont start p0560

astra diesel p0560

Opel DTC P0560-04

fault code p0560 on a astra 05

p0560 opel corsa c

vaxhall vectra c p0560

vauxhall vectra 2008 p0560 fault code

vaxhuall astra 1.7 cdti code p0560

p0560 astra

p0560 vauxhall vectra

system voltage malfunction vauxhall astra diesel

vauxhall astra system voltage fault

astra 1.9 cdti fault codes p0560

p0560 vectra c

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •