User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: 2.0 dti will only start once per day

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    bristol
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 2.0 dti will only start once per day

    Hello everyone hope some one out there can help !!
    my vectra will only start once per day first thing on the button then will not start just turns over and over this is the parts i have changed.
    injectors, seals , o-rings, new glow plugs & time relay, battery, full service,leak off pipes and joiners, crank sensor, yes its cost an arm and a leg now,
    put it a signam computor no faults found now says its all ok but its not it wont start, get up in morning, starts on the button then weather i drive it or leave it running for 5 seconds or 5 hours when i turn it off and leave it for 5 mins it wont start and im not sure why have tryed everything,
    please can some one help

    can any one out there shed any light on it as im lost

  2. #2
    Regular Member markj23's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Luton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    change of font might help!!!!!!!!!!!!! well you might get a few reply's

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Club-Vaux Admin
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 cdti

    Year : 2006

    Mileage : 145k

    Default

    immobilizer fault ?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    north east
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    coolant temp sensor is my 2p bet, your raising the e=temp by 1 degree and the glow circut isnt completing so the car wont start, leave it too cool that 1 degree end it starts again.

    out of interest have you ever changed the glow plugs ?

  5. #5
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    At the very least as roswell mentioned temperature, so it must have some effect. As you can start the car the following day, the engine has cooled down by then so maybe that is the issue.

    Quote Originally Posted by roswell View Post
    out of interest have you ever changed the glow plugs ?
    He did say he did m8.

    Gazza4

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    bristol
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    changed temp sensor even if i unplug it it wont start am going to try a in line pump as think its down to pressure of fuel now, if i take off inlet a spray brake cleaner (weaker than easy start) it starts fine, so surly must be to do with fuel pressure!!!!

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    bristol
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    glow plugs have been changed although 2 snapped had head taken off drilled and helli coiled and put back on

    would like to know if anyone could send or post a photo of the small air pipes that go around engine as not 100% sure if i have them on correctly.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Manchester
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : 1.9 cdti

    Engine : 120

    Year : 06

    Default

    Quote Originally Posted by bryant1066 View Post
    glow plugs have been changed although 2 snapped had head taken off drilled and helli coiled and put back on
    Sorry. Do you have any pictures (or an how 2) of how to change the glow plugs on the 2.0 DTi or is it the same as the one on here?
    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=92988

    Can someone confirm if this will do the job please? Thanks.

    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    bristol
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    is all you need is a 10mm deep socket mate there located at rear of engine with small black plugs ontop of them pull off plugs one at a time and undo the glow plug but be care full there are prone to snapp and then its a very costly job belive me ive been there. best the night before you want to remove them spray loads and loads of wd40 all over the glow plugs and allow to soak over night then once you start job spray again as you are undoing them if they go tight spray and turn other way to work them lose back and forth.
    hope this helps
    paul

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Manchester
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : 1.9 cdti

    Engine : 120

    Year : 06

    Default

    Thanks for the tips. Will give it a go over the weekend.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. car won't start :-(
    By michael_linford in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 31
    Last Post: 29th December 2012, 19:31
  2. Were do i start
    By MCCABE in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 6th March 2011, 21:34
  3. 2.2 sri non start
    By Diesel Dude in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 13th February 2011, 00:44
  4. Cars dead. Won't start. Fan runs when it would start.
    By baz_rochdale in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 14th September 2010, 22:34
  5. 2.2 DTI will not start!!!!
    By Mark121 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 7th September 2010, 13:02

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •