User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Cruise Control.

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Cruise Control.

    The Cruise control on my car seems intermittent? - As of right now, its not working, When i press the button on the left hand side to activate it, it does nothing, so i have no cruise control.

    But last week it wasnt working, I pressed it just to see what happened and it worked all the way home, on and off etc...

    Could this be a loose cable in the system? - Has anyone had this problem before and is it easily repaired?

    Many thanks

    Adam

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Right here, right now.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : 3.0 V6 CDTI

    Year : 2007

    Default

    Could be the clutch pedal switch, seems to be a common issue really.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Tyneside
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Clutch return spring, common problem, think there is a modified one available. Try lifting the clutch pedal then engaging cc.

  4. #4
    VIP-Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats



    Engine : Z18XER


    Default

    make sure your left foot is not resting on clutch pedal when you set it.
    thats what i was doing

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bristol
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : CDTI 150

    Trim : Design

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Default

    Quote Originally Posted by tridley View Post
    Clutch return spring, common problem, think there is a modified one available. Try lifting the clutch pedal then engaging cc.


    There is indeed a modified spring

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Also the CC won't work until the brake pedal has been pressed once. I don't mean every time you want to use the CC. It needs to be pressed when the ignition is next switched on.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Antwerp, Belgium
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    could be the CIM behind the steerinng wheel
    had this on mine. Not cheap.
    so i hope for you that it is the spring

  8. #8
    Regular Member skip85's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c estate

    Trim : Design

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2006

    Mileage : 150000

    Default

    Quote Originally Posted by sliderke View Post
    could be the CIM behind the steerinng wheel
    had this on mine. Not cheap.
    so i hope for you that it is the spring
    Is there a test for the CIM?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cruise Control
    By tony100la in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 7th March 2010, 19:43
  2. cruise control
    By stuart bigboy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th May 2008, 21:14
  3. Cruise Control
    By Vaux-Man-G in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 12th May 2008, 17:36
  4. manual control or cruise control.
    By johnm in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 19
    Last Post: 6th February 2008, 14:20
  5. Cruise Control not there?
    By Robsey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 1st February 2007, 18:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •