User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Problems with Starting Car

  1. #1
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default Problems with Starting Car

    The car is auto transmission.
    Over the last week I have had a slight problem starting the car.

    When I switch the ignition on the car goes through itís checks as normal but upon completion the display on the dash where it indicates itís in P, D or R, 1, 2, 3 etc is displayed as a dash and the anti skid light and the symbol next to it (not sure what it is) on the dash stay illuminated and the car will not start, just no response whatsoever.

    If I switch the Ignition off and do the procedure again it seems to be OK.

    This has happened on 3 occasions in the last 10 days, any ideas of what the problem can be?

    It's a 1.9 CDTi 150

    Many Thanks

  2. #2
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    EDIT:

    Power Assisted Steering Symbol.

  3. #3
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    Anybody?

  4. #4
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could it be a dirty micro-switch on the gear selector somewhere?

    I am no expert but there must be one somewhere which tells the car not to start unless it's in park

    Try to locate it and give it a blast of 'pressurised air' to clean it out

    There must also be a switch of some sort on the brake pedal too i would think

  5. #5
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    Both the Power Assisted Steering and Anti Skid Symbol lights are on permanently and am not able to start the car.

    Any ideas?



    Thanks

  6. #6
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    Problem was the UEC Realay (whatever that is).

    Repaired under VX Extended Warrahty

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2.0 DTi - Starting problems.
    By Whosane in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 8th January 2013, 01:22
  2. starting problems
    By Al 22 dti in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 17th September 2012, 10:03
  3. Starting problems
    By Venom1924 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 13th January 2012, 23:55
  4. 2.0 dti starting problems
    By VECTRA HEAD in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 11th October 2011, 18:47
  5. problems starting
    By jasoncow in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 18th July 2011, 23:24

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •