User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Weird rear lights

  1. #1
    Regular Member kdadidog's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    county durham (peterlee)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Weird rear lights

    I have just noticed that my rear lights are acting up. I have seen a few vectras driving around my area at night and they seem to all have the rear lights and brake light lit up all the time but the brakes get brighter when pressed. My car on the other hand only has the rear lights lit up and no brake light. But when i press the brakes they light up in the right places. I dont have any bulb failures come up so i'm puzzled. has anyone else had a similar problem. pics included.





  2. #2
    Regular Member mark_647's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wales, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    To be honest mate, im sure thats how mine is. Im sure I have seperate light segments for the brake lights. I was under the impression that the Vec smartly uses the tail/side light segments as brake lights when there are actual brake light errors...

  3. #3
    Regular Member mark_647's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wales, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ill go look now this has confused me lol

  4. #4
    Regular Member badback's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Runcorn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you tried swapping the bulbs?

  5. #5
    Regular Member mark_647's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wales, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ok, just been out - I was wrong.

    Side lights switched on, the whole cluster is lit up. Then when I press the brakes, only the small strip, just below the indicator segment gets brighter.

    Thats an odd one. Unless it has something to do with model/year.

    Mines a 58 SRi.

  6. #6
    Regular Member kdadidog's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    county durham (peterlee)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by mark_647 View Post
    Ok, just been out - I was wrong.

    Side lights switched on, the whole cluster is lit up. Then when I press the brakes, only the small strip, just below the indicator segment gets brighter.

    Thats an odd one. Unless it has something to do with model/year.

    Mines a 58 SRi.
    every other vectra ive seen does the same as yours. For some reason mine does it differently. I cant see it being the bulbs as they work when I use the brakes. Will try swapping them round as suggested

  7. #7
    Regular Member Derek Mc's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sodding Typical on Sea
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Being a twin filament bulb in the stop / tail if one has blown does the Canbus not compensate and knock the matching other out as well? if this was the case I would wonder or expect you to have a bulb failure warning and as you have not mentioned that I am left very curious, as mine light up the whole red area not just the lower on sidelight settings.

  8. #8
    Regular Member kenp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kr. Hyllinge, Denmark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C


    Engine : 2.2 Direct

    Year : 2004

    Default

    it should NOT be twin filament bulb in any lights for the vectra/signum.

  9. #9
    Regular Member keefy*2010's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Grain, Rochester,Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Facelift

    Trim : Elite

    Engine : 1.9Cdti 150

    Year : 2007

    Default

    They are all single filament 21watt lamps the electronics reduce voltage on normal rear lamps to max 5 watt which is what they should be

  10. #10
    Regular Member kdadidog's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    county durham (peterlee)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yeah as above only one filament bulbs so thats not it. will try changing them tomorrow and see what happens

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Weird things Happening Please Help Me On This One! ABS\Dash Warning Lights
    By Street Hawk in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 4th December 2012, 12:06
  2. Weird problem with heater blower only works with the lights off
    By evhop in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 4th November 2012, 22:02
  3. Additional Lights in Boot - WEIRD problem
    By NealM in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 14th March 2011, 13:03
  4. rear brake lights weird!!!!!!!!!
    By dobby in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 30th December 2010, 18:35
  5. weird dash lights wont go off !!!!
    By mikaj in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 28th December 2009, 21:03

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •