User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Please Help

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Please Help

    Hi,
    I am big j's wife. I am afraid big j has passed away and I now have his vectra. Its a 2.2 sri.
    Car was going fine and drove it over christmas and new year. Went out to it few days ago and went to start it and all I got was weird noises from electrics like it had gone mad but when i turned key nothing from engine. just lots of banging and cracking noises and then the electrics all come on and the dash flashes lights - and radio comes on!!!
    Read the other posts and consensus seemed to be alternator problem. I charged the battery hoping to get it to garage for them to check but still same problem.
    Big J was the car man and sorted out problems with the cars but I am stumped and don't know what to do with it.
    I know the alternator charges battery and thought that if i charged the battery (which btw says it is fully charged) but no joy. What else does the alternator do? Could that still be the problem do you think?
    Would really appreciate any advice. Thank you in advance.
    Wee H.

  2. #2
    Regular Member byebyeitsagsi's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi there, im sorry to hear of your loss. I will try and help, it sounds pretty simple and i believe a new battery would solve your problem. It sounds as if the battery has went flat and when you have went to start it you have heard lots of clicking etc. When you have got it going it has'nt took a charge and wont start again which suggests the battery is needing replaced. Hope that helps.

  3. #3
    Regular Member Tam80's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Dundee-Motherwell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sorry to hear that...condolences lady

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for that . The indicator on the battery says it is good and fully charged!! I was hoping that the battery would just need charged so I attached the battery charger to it. It did what it was supposed to and the wee dial went high then settled in the middle. I left it for a few hours until it went to zero. When I went to start the car it was exactly the same as before. You cannot even hear the starter making an attempt. It just ticks and flashes for a minute then the radio and computer come on. Last time I tried the comp started flashing up that the rear indicator on the left then the right need replaced and the hazards were flashing. There is nothing from the engine though. Wish now I had paid more attention to 'here is how you change the battery' lol.
    The car had only sat for one day. It has been out in the drive for weeks before and not ever had a problem starting which is more than can be said for my corsa which does need a new battery

  5. #5
    Regular Member byebyeitsagsi's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If youve got any breakdown cover you could try calling them out to check the battery, if you dont have cover i would try a new battery in it to rule that out.

  6. #6
    Ex Vec-C Admin ed taylor's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Looking Through a Camera Lens.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 V6

    Year : 04

    Mileage : 000

    Default

    Sorry to hear of your loss. No doubt we will be able to offer as much help and ideas to get your car back working correctly. Some else will be along soon to offer help and suggestions.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I dont have break down cover but what i do have is a rover vitesse and it has a fairly new battery which i know works so i could change the batteries over and check it out that way. Just need to try and pin my step brother down to come and do that for me. Thanks for the advice. I'll keep you posted as to whether it works or not.

  8. #8
    Regular Member markj23's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Luton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    see if you can get it to start with jump leads or call dealers tell them your predicament Im sure they will send out assistance

  9. #9
    Regular Member mark_647's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wales, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry to hear your news also. Ive had batteries in the past that appear fully charged but drain so quickly, they just cant fire the car. Hopefully this is your problem as it does sound a little like it could be. Will be an easy fix for you. Take care..

  10. #10
    Regular Member ChrisBilly's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    The Rift, Cardiff
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry for your loss. Welcome to vec c. If you have or have access to a multimeter check the batterys voltage, it should read around 12.5 volts.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •