User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: power steering problems after car wash

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    folkestone
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default power steering problems after car wash

    hi all hope someone can help me with this i have a 03 plate vectra gsi which i just took through an automated car wash, drove home and stopped started the car again and there was no power steering?? struggled a few hundred metres and it sprung back into life, stopped the car again and it stopped working again no warning lights nothing?? would i be right in assuming that water may have got into one of the abs sensors or something similar as the car wash did a high pressure underside wash??
    any help much appreciated thanks

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    folkestone
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    just tried again and no steering but no warning light?? odd also the 3rd brake light warning came on briefly but it still works,
    any ideas anyone please

  3. #3
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum


    Engine : 20 Dti


    Default

    Hi Rob
    you must have water on steering system ,the steering is electric over hydraulic.abs controls the braking system.
    first job check steering oil level.
    the brake lights have two bulbs to each side,if one fails the warning light will come on but lights still work,stand behind car whilst someone presses brake,look to see if one bulb is lit higher in the light unit than the opposite side .
    is the spanner light on the dash if so you will need to read the fault codes

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    folkestone
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi mate yeah all bulbs are working fine must have been a glitch, as for the steering i checked the 7.5 and 80amp fuses all ok so water must be the issue somewhere, the eml light is registering 1530 as a fault which i made air con clutch fault(aircon gas discharged due too leak) but no steering faults registered or showing?? the fluid is a pain too get too but having said that makes sense as when i start the car from cold there has been a chaffing noise(goes away once warm) getting progressivly worse over the past few months from the airbox area i had all pulleys(cambelt,rollers,waterpump,aux tensioner and the idler pulley above the aircon pulley) replaced and the steering reservioir is right there so could well be low and transmitting noise from a starving pump. would the pump cut out due too low fluid?? and i guess water could have got into a connection and messed up the system,
    cheers jonnybravo

  5. #5
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum


    Engine : 20 Dti


    Default

    check oil level straight away running pump dry will jake it,not too bad a job wheel,cover ,ect just a bit fiddley and time consuming expensive if you knacker pump

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    folkestone
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers for ur help bud

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 11th March 2015, 00:55
  2. Power steering pump noise? but no steering problems
    By bennettboy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 2nd November 2012, 21:33
  3. Power Steering Problems
    By Brooky18 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 11th April 2011, 21:31
  4. Power steering problems !!
    By mark_647 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 23rd May 2009, 19:10
  5. 3.0 V6 Power loss after a wash???
    By BIG NEIL in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 10th January 2009, 20:04

Visitors found this page by searching for:

power steering problems after car wash

power steering fail after car washing

power steering failure after high pressure wash

car washing & steering sensor

washed engine no power steering

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •