User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Spanner through Car warning light - 2.0DTi

  1. #1
    Regular Member Led's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Kings Langley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Exclamation Spanner through Car warning light - 2.0DTi

    At 0730 on Xmas Eve, I set off as normal for my 8 mile drive to work - no problems, on the return leg at 1600 the car was cold the above light came on after the car started and then went out after 3-5seconds.

    On the 3 or 4 occaisions when I used my car again over the festive period this has happened again but only when the car is cold, never when warm

    The hand book dosn't cover this and I am wondering if it's the glow plugs (car now 6yrs old with 63k), the car drives and performs as the previous 6yrs.

    Any help or guidance is greatly appreciated.

  2. #2
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    Does sound like glow plugs,

    Do you have access to a code reader or do the peddle test?

  3. #3
    Regular Member Led's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Kings Langley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Code reader = No

    Pedel Test = ?? please explain

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : 1.9 cdti

    Engine : 120

    Year : 06

    Default

    Quote Originally Posted by Led View Post
    Code reader = No

    Pedel Test = ?? please explain
    Follow this link to carry out pedal test. Will be interested in knowing if it works for you. It didn't work on my 2.0 DTi.
    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=81742

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    The pedal test doesn't work on the DTi engines as far as I know. Doesn't work on my 2.2 anyway. I'd start with the glowplugs before anything else.

  6. #6
    Regular Member Teapot's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    woodbridge, suffolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    102 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design+

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 101000

    Default

    Quote Originally Posted by cont1204 View Post
    The pedal test doesn't work on the DTi engines as far as I know. Doesn't work on my 2.2 anyway. I'd start with the glowplugs before anything else.
    Agreed - I used to have an Astra 2.0 DTI. This is exactly how it behaved when a glow plug failed.

    One word of warning, the glow plugs can seize in place on the DTI. If they don't come out easily then don't try to force them as they WILL snap. Plenty of patience and Plus-Gas is required. Spray plusgas around the thread, wait a few minutes, try unscrewing the plug until it becomes tight, spray plusgas again and screw back in. Keep repeating this exercise - it will unscrew a little further each time until eventually you will have removed it.

  7. #7
    Regular Member lanky659's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Abingdon, Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default


  8. #8
    Regular Member nokiaman1978's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    have the same problem on my sri cdti 150 and the code reader shows no codes but will clear the spanner, have also been told it the glow plugs

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    south wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    had a full diagnostics run on the car and was told that the EGR valve needed relacing as well as 4 new glow plugs, have fitted the EGR valve but car still going into limp mode, havent changed the glow plugs yet but would the fact that i have faulty glow plugs mean that the car would go into limp mode?

  10. #10
    Regular Member Rapala's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Clackmannanshire Central Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Exclamation

    Quote Originally Posted by alunjenkins View Post
    had a full diagnostics run on the car and was told that the EGR valve needed relacing as well as 4 new glow plugs, have fitted the EGR valve but car still going into limp mode, havent changed the glow plugs yet but would the fact that i have faulty glow plugs mean that the car would go into limp mode?
    If you mean its going into limp mode and staying like that, then the answer to your question about the glow plugs is no it wont put the car into limp mode.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Car Spanner Light 2.0dti
    By holtie in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 17th January 2013, 16:37
  2. spanner light on no power 2.0dti
    By postman111 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 11th February 2012, 23:15
  3. help! spanner light! 2.0dti
    By mick p in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 67
    Last Post: 12th December 2010, 18:38
  4. 2.0dti - spanner light syndrome!
    By Littleted in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 10th January 2008, 00:23
  5. Signum 2.0DTI spanner light
    By signum_boy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 17th May 2007, 22:00

Visitors found this page by searching for:

vectra c 2.0 dti pedal test

vectra c 2.0 dti spanner light

vauxhall vectra 2.0 dti warning lights

vauxhall zafira 2.0 dti pedal test

vectra c 2.0 dti spanner light when first

vectra dti limp mode spanner

vectra dti limp spanner hot

vectra c spanner light 2.0 dti

vectra 2.0 dti spanner and car light

car spanner light vectra dti

vectra 2.0 dti spanner light coming on when driving

vectra 2.0 dti warning lights

car with spanner warning light vauxhall vectra

warning lights opel vectra spanner light

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •