User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: No fan on setting 1?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default No fan on setting 1?

    I suspect I have a failed resistor pack as I have no blower fan on setting 1 but 2,3,and 4 are fine. Anyone know where the resistor pack is located on a 56 plate Vectra C?

  2. #2
    Full Member lizard's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    southampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    remove glove box matey and its on the right hand side HTH

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Any idea what it looks like?

  4. #4
    Full Member lizard's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    southampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ill find one on ebay to show you ok, 2 mins

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Many thanks

  6. #6
    Full Member lizard's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    southampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Here you go HTH

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks, looked at those BUT he's saying if it's stopped or only working on setting 4? Mine works fine on 2,3,and 4 just nothing on 1?

  8. #8
    Full Member lizard's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    southampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    still the resistor causing it matey, bout £25 from dealer.

  9. #9
    Regular Member Dazzy2006's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Notts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    When my resistor went i lost 1,2&3 - tofix mine i bought a resistor from maplins for about 75p and repaired it myself

  10. #10
    Regular Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Energy

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Mileage : 101,000

    Default

    The resister pack is made up of 2 or 3 resisters...
    The speeds are achieved by using the resisters as follows

    Speed 4 = bypass the resisters
    Speed 3 - via resisters 1 AND 2 in parallel, or a resister No 3 only
    Speed 2 - via resister 2 only
    Speed 1 - via resister 1 only

    So if you lose speed 1, then resister 1 has gone open circuit...

    if you lose speed 2 only, then resister 2 has failed

    and so on

    if you only have speed 4, then the whole resister pack has failed, usually due to the thermal fuse.

    This is a theoretical answer, using basic electronics theory... however I cannot state exactly the format / configuration of the resisters within the pack.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. tuning box what setting do you use??
    By bangty 1 in forum Diesel Engine related
    Replies: 7
    Last Post: 29th October 2010, 09:55
  2. setting the clock
    By magpie in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 21st October 2010, 16:05
  3. setting time
    By rob warrington in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 21st June 2010, 00:57
  4. Fan only working on top setting
    By devore in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 13th February 2010, 15:15
  5. Setting up in business...
    By JCB in forum General Chat
    Replies: 6
    Last Post: 11th May 2006, 15:41

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •