User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Outside temperature = "--.-"!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Melbourne, Australia
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Outside temperature = "--.-"!

    Hi all,

    Just wondering if anyone's had this happen...

    This afternoon I started my car and the graphical information display was showing the outside temperature as "--.-", where normally it would show something like "21.5". After 5 minutes or so it started showing the correct temperature. Has anyone ever had this problem?

    Ta.

  2. #2
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Failsworth, Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'm no expert but it sounds like there's an initialisation problem with the canbus module controlling the sensor (at a guess)

    Is this the first time it's happened?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Melbourne, Australia
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by AJA
    I'm no expert but it sounds like there's an initialisation problem with the canbus module controlling the sensor (at a guess)
    My guesss is that maybe the controller didn't like the intial temperature value and so ignored it for a while...

    Quote Originally Posted by AJA
    Is this the first time it's happened?
    Yes.

  4. #4
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Failsworth, Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hopefully it's just a glitch and will sort itself out.

  5. #5
    Regular Member DennisTheMenace's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Dorset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine comes up with F every now and again .

  6. #6
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Failsworth, Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    FFFFFFreezing

  7. #7
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    may well be the start of the sensor failing.. they're not all that robust..

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Melbourne, Australia
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well it's behaved itself for the past few days, so hopefully it was just a temporary glitch (fingers crossed...).

    I guess they're probably not too expensive to replace if the thing fails more convincingly.

  9. #9
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    about ten pounds.. i don't know what that is un AUS$..

    if it's a difficult or dear buy them drop me a line as i regularly send goods down to melbourne so a little further is no probs.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Melbourne, Australia
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Gsi3.2
    about ten pounds.. i don't know what that is un AUS$..
    The "Holden dealer parts profit" conversion factor is what really hurts...

    Quote Originally Posted by Gsi3.2
    if it's a difficult or dear buy them drop me a line as i regularly send goods down to melbourne so a little further is no probs.
    Thanks Gsi3.2. I'll bear that in mind if the thing starts failing regularly.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. outside temperature display's "F" on the display after battery change
    By Philhammond2004 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 5th December 2012, 19:12
  2. "Winter" Wheels ? Are 19" Snowies best for the "Summer" ?
    By Woody in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 21
    Last Post: 5th October 2012, 18:43
  3. worried!!!! have you ever used "corsa centre" or "supernovas"
    By vectra_c_wannabe in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 23
    Last Post: 20th May 2009, 15:21
  4. "Goodbye" blue sky "Hello" grey !
    By FIL 4822 in forum General Chat
    Replies: 11
    Last Post: 8th November 2008, 15:43
  5. end of year bash 2008 "" will there be one ""
    By chrisgettings in forum General Chat
    Replies: 8
    Last Post: 3rd September 2008, 10:26

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •