User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Help Needed

  1. #1
    Regular Member Andie-100's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Staffordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Help Needed

    Hi guys. I have a 53 reg Edition 100 2.0T SRi.

    Driving home this morning i stopped at the lights and have had a light come on the bottom right hand of the dash. Looks a bit like an engine.

    Have done the pedal test and it gave me the code 0420. Checked all the posts and it shows that it is something to do with the emissions so assume its the lambda sensor. Does anyone know if there is 1 or 2 fitted to the car and if 2 which one it is likely to be and has it only happened as it was -11 this morning.

    Cheers

  2. #2
    Regular Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    The light is the Emissions light, normally there are 2 lambdas fitted, position 1 the one at the manifold, position 2 the one after the cat. Maybe the cat starting to fail. Code will disappear after 10 days, then if fault still there reappear. Maybe it just requires an "Italian" tune up IYKWIM?
    Ment to say "P0420 Catalyst Efficiency Above Threshold C-31"
    http://www.corsa-c.co.uk/forum/showt...ux-Fault-codes.....
    Last edited by Das; 19th December 2010 at 21:41.

  3. #3
    Regular Member Andie-100's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Staffordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeah i know what you mean.

    I have a 23 mile trip to work every day and then back again and its all main roads and dont hang about

    So is it the one that i can see from the top of the engine?

  4. #4
    Regular Member frasedeb's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Had the same code come up on mine during heavy snow 3 weeks ago, didn't go out so i bought a code reader off ebay and cleared the codes, up to now 1 week later still hasn't reappeared so fingers crossed.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Amp help needed
    By minimission83 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 5th March 2012, 22:17
  2. help needed
    By sebadee in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 21st January 2011, 19:57
  3. Help needed!!
    By seannygoat in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 13
    Last Post: 26th December 2010, 17:23
  4. How To Needed........
    By spennny in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 6
    Last Post: 17th July 2009, 14:17

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •