User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: 3 Big Problems: Speedo Dials Die, Radio- no sound, Loss of Power

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Omagh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 3 Big Problems: Speedo Dials Die, Radio- no sound, Loss of Power

    1. Speedo Dials Dies. It is already happening for a long time. Sometimes then I close door everything will start working. For a few days everything was working when my wife opened and closed passengers doors, just weird... Sometimes even stop and start car again doesn't help. I took it to garage and they cleaned all connections since then speedo dies less

    2. Radio dies, but not at the same time as speedo. I can see it is working I can change stations, to CD, tracks but no sound. Sometimes sound dies after driving through bumps, but when it comes back its like from quite to loud

    3. 2 days before my wife was driving and suddenly it lost its power and cranking noise was coming from front. She could go only in first gear. She stopped, returned after few hours started and everything was ok. Next day we took car for full service oil, filters etc... After everything was finished driving home I noticed that car lost its acceleration. Yesterday driving in third gear at 4k rpm I got a "spanner" warning light. When I got home stop engine and started again light was gone

    Today I will be going to garage again. But if anyone will know how to fix any of those problems, please help me. I will update after visit to garage. Thanks everyone in advance

  2. #2
    Admin & Merchandise Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Sounds like CIM but I wouldnt rule out you wiring to doors haven't chaffed, I would check wiring to doors as it's quick and simple and rules it out as a problem.

    When you open doors front or back the doors can swing open and cause door loom wires to stretch and break and maybe one of yours has done that.

    Splice open rubber seals and have a look then tape back up,if that's ok I would suggest getting any fault codes read

    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Omagh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Couldnt go to garage because of a snow . I had op-com software and lead to car but never used before. Just got fault codes:

    P0340 Camshaft Position Sensor Circuit Malfunction

    P0335 Crankshaft Position Sensor A Circuit Malfunction

    P0234 Engine Overboost Condition

    B2116 Door Driver Reset Switch Stuck Failure

    B2105 Throttle Position Input Out of Range Low

    B2139 Data Mismatch (receive data does not match what was expected)

    Any idea how to fix everything ? Also lead was checked by garage.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Speedo/Rev/Fuel Dials die then come back
    By mcally in forum Troubleshooting
    Replies: 14
    Last Post: 15th November 2011, 18:06
  2. 1.9 CDTi loss of power problems
    By misterpants in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 23
    Last Post: 12th November 2010, 00:24
  3. loss of speedo, radio, dash ,etc
    By mikekemp in forum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 22nd October 2007, 06:12
  4. speedo dials droping
    By rorycarz in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 18
    Last Post: 30th September 2006, 21:31

Visitors found this page by searching for:

opel vectra no sound going from radio

radio and speedometer stopped working on my vectra c

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •