User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: start up trouble

  1. #1
    Full Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default start up trouble

    evening all, for the last few days now whenever me or wife have started the car it seems to shake like mad for the first few minutes or so, i thought maybe it was just the cold weather as my van does it too, but even on the mild days we've had it still does it. i know its due to go in for a service very soon as it should have been done in november, anyone any ideas,

  2. #2
    Full Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sorry its a 2008 1.9 cdti 150 20k miles

  3. #3
    Ex Vec-C Admin ed taylor's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Looking Through a Camera Lens.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 V6

    Year : 04

    Mileage : 000

    Default

    Could it be a "duff" glow plug.

  4. #4
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Could be the EGR valve or an injector out of tolerance if you have already eliminated the glow plug as Ed has suggested.

    Gazza4

  5. #5
    Full Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i havent even looked at anything yet been too busy at work to have a look. vauxhall rang me last week to remind me the car was due its service. do you think i should just let them look at it at the service?? the girl who rang me quoted £350 for the second service and said that just included a top up of the oil and not an oil change ??? as the car is still under warranty would vx still charge me to trace the fault. cheers

  6. #6
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    The dealer will charge you an investigation fee if the problem is due to wear and tear or if they have good reason to believe you have been mistreating the car. If it is a genuine faulty part then the charge is waived.

    Gazza4

  7. #7
    Full Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i might give them a ring and ask for another price as i thought £350 was a bit much for a second service that didnt even include an oil change just a top up. anyone any idea what vx would likely to charge me to look at the fault, thanks again

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cars dead. Won't start. Fan runs when it would start.
    By baz_rochdale in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 14th September 2010, 22:34
  2. Am I in trouble?
    By Happy Girl in forum General Chat
    Replies: 49
    Last Post: 1st July 2010, 12:59
  3. Anyone else having trouble
    By ianuk in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 31
    Last Post: 8th January 2010, 19:57
  4. Air con trouble
    By mikec in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 12th November 2009, 10:32
  5. Trouble on start up
    By BlueRob in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 5th December 2007, 20:45

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •