User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Has my CIM Given up!?!

  1. #1
    Regular Member jrwilshire2003's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bridgend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Has my CIM Given up!?!

    The problem started last week when I tried to start the car and basically nothing happened just a clicking from the glovebox area. I also noticed that the fuel gauge wasn't registering anything either. It then came back to life and started but with the spanner light up. This has now happened 3 times now and the last time the radio cut out aswell with just 'F' being displayed on the range left and consumption. Also this morning whilst driving along the traction control light came on and stayed on until i restarted the engine. I've got a bad feeling the CIM is on the way out as reading other posts its leading that way. Thought it was just a glitch but I don't think it is. Any help would be great. The car is a 2004 CDTi 150

  2. #2
    Regular Member jrwilshire2003's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bridgend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quick update, Driving it home from work a minute ago I lost all the dials, Battery light came on along with Traction control light and I also lost power steering and the power steering light came on in the rev counter display. Happened twice in 30min drive! It also wouldn't start earlier had to disconnect the battery and for some reason it would start. Please help. I'm thinking CIM or been reading could be altenator! Its booked in with VX Friday

  3. #3
    Full Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    South West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sounds pretty much the exact same symptoms i had with my Vec C. It was in fact the CIM which had failed. Mine ended up where i couldnt even open the car with central locking!

    Defo worth checking the ABS plug first. As per other posts, take it off, clean it up and see if there is any difference. Better to check that first before you get stung for a new CIM.

    I cant believe that so many CIM modules seem to be failing.. It must be a right money spinner for VX!

    Rgds
    Aidi

  4. #4
    Regular Member jrwilshire2003's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bridgend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have the central locking problem too. about once a month it won't respond to the remote have to turn ignition on and off to get it to register with it again, Tried cleaning the plug this morning with obviously no success! lol. How much a new CIM fitted?

  5. #5
    Full Member gibbon7000's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    lincs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    About £400 not sure if thats fitted tho, Just what you need at this time of year

    My other car. 1972 1641cc slammed beetle. On the road finally!!

  6. #6
    Full Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    South West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine was £468 fitted mate. Only took them a morning to do it

  7. #7
    Regular Member jrwilshire2003's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bridgend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cool, is it an off the shelf item or has it got to be ordered in? Thanks for your help all

  8. #8
    Regular Member jrwilshire2003's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bridgend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Wel;, got my car back and they said the CIM had to be re-programmed and some fuses had gone (odd!) and what happens as I drive it out spanner light comes on and the clocks to zero along with traction control light staying on. I'm still convinced its the CIM gonna have to push for one now I think! Doesn't the spanner light flag up faulty CIM units?

  9. #9
    Regular Member jrwilshire2003's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bridgend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well have resolved the issue. It turned out to be the power steering pump. Apparently a lot of data goes through it as it's electric including all my problems. So unfortunately it was an expensive fix. Hope this helps others in the future.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •