User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: Car won't Start!

  1. #1
    Regular Member jrwilshire2003's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bridgend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Car won't Start!

    Hey all, Just been out to vectra and tried to start it and it won't activate the starter motor. Everything else works on the car you can hear the fuel pump going but it won't turn over. Also noticed that the fuel guage wasn't registering any quantity. It eventually sprung into life but first of all the spanner light came on flashing. It now goes out everytime you start it and the fuel guage is reading correctly now. Tried to read any codes but I only have a hand held reader thats not that great. Any one else had this problem? The car is a 54 plate CDTi 150. I was thinking immobiliser problems?

  2. #2
    Regular Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Energy

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Mileage : 101,000

    Default

    Possible immobiliser or CIM issue...
    It is quite common, especially in these recent extremely cold conditions for little "electronic glitches" to occur..

    possibly a little stray condensation in the car electronics...

    I wouldn't woory too much just yet.

    If in doubt, disconnect your battery over-night, and force the whole car to do a full system reset... this tends to clear 90% of random faults

  3. #3
    Regular Member jrwilshire2003's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bridgend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Was reading other posts and saw CIM come up. Hope its not that

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. car won't start :-(
    By michael_linford in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 31
    Last Post: 29th December 2012, 19:31
  2. Were do i start
    By MCCABE in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 6th March 2011, 21:34
  3. 2.2 sri non start
    By Diesel Dude in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 13th February 2011, 00:44
  4. Cars dead. Won't start. Fan runs when it would start.
    By baz_rochdale in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 14th September 2010, 22:34
  5. 2.2 DTI will not start!!!!
    By Mark121 in forum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 7th September 2010, 13:02

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •