User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: crd2 fitting help

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default crd2 fitting help

    i cant get this to work on my car, after connecting the loom and blanking plug my car wont even start at all, ive followed the instructions provided. what am i doing wrong?

  2. #2
    Regular Member Craig1985's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    harwich essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just be a faulty box? Its just plug and play,Unless you have bent a pin on the fuel rail? My connector was a tight fit and felt like it was catching the pins.

  3. #3
    Regular Member wardy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chichester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if you have the loom with blanking plug (i.e. no box connected) then it must be a faulty loom, or one that's not intended for your car. Did you buy new or 2nd hand?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    well as soon as i take this loom off and put everything back it starts first time.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    got it off ebay, guy had it on an astra 1.9 cdti 150

  6. #6
    Regular Member wardy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chichester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had a CRD2 on a 3.0 a few years ago.That had an intermittent fault which turned out to be a poor connection within the loom supplied with the box.

  7. #7
    Regular Member wardy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chichester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by chris167 View Post
    got it off ebay, guy had it on an astra 1.9 cdti 150

    Might be worth contacting the original supplier as you may need different loom for the vec (at a cost of course). The one I had was made (or imported, not sure) by DTUK. They are a very friendly helpful bunch.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the instructions state it is for vectra 1.9 cdti 150 aswell so it has to be the right loom?

  9. #9
    Regular Member wardy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chichester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sorry mate, no idea if the vect & astra 1.9 have the same wiering or not. But if you are connecting the loom & putting the blank in rather than the box & it still won't start you either have a faulty loom, broken pin in fitting, or it's the wrong loom for the vec.

    Best of luck.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    someone had the plug on upside down.....................

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. difference between a DTUK CRD2 (09) & CRD2 Multi-Map®?
    By Beckman in forum Diesel Engine related
    Replies: 2
    Last Post: 10th December 2010, 22:49
  2. MOT, EGR and CRD2
    By spatch in forum Diesel Engine related
    Replies: 9
    Last Post: 20th February 2009, 21:04
  3. Which map do i use on my crd2 box
    By PAULMAC77 in forum Diesel Engine related
    Replies: 1
    Last Post: 10th February 2009, 11:40
  4. Noisier engine since fitting CRD2?
    By RSV_Ecosse in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 7th June 2007, 13:03

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •