User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: **urgent help req'd!**

  1. #1
    Regular Member ADAM123's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default **urgent help req'd!**

    Hello all, my partner has a corsa c 1.2 sxi. 52 reg.

    The heating has packed up. any idea's????? desperate to sort it as we have a very young son and its freezing at the mo!!!

    It blows very luke warm air (just a fraction from cold) and the water gauge operates. I thought it would be the thermostat but surely the water gauge wouldn't work???

    I have also checked pipework for leaks/blocks.


    PLease help!

    THANKS

    adam

  2. #2
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i would replace the thermostat for starts m8 should be about a tenner from halfrauds.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    derby
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    dunno mate i would prob check fuses the manual will show you which fuse it will be but i maybe wrong just a thought

  4. #4
    Regular Member felixx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    stockport
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Exclamation

    Quote Originally Posted by big rich View Post
    i would replace the thermostat for starts m8 should be about a tenner from halfrauds.
    There's a good chance that it's stuck open,so the water in your system won't be getting hot enough.The thermostat usually stays closed until the engine has reached it's operating temperature,then,when it opens,the water is hot hence warm air etc. FELIXX.

  5. #5
    Regular Member ADAM123's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    But surely if it was the thermostat then the water temp gauge wouldn't work?????....

  6. #6
    Regular Member mark_647's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wales, UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by ADAM123 View Post
    But surely if it was the thermostat then the water temp gauge wouldn't work?????....
    Not necessarily, The temp guage may still work, all be it slow ?

    If all else fails mate, try one of these as a temporary fix ?

    http://cgi.ebay.co.uk/Car-heater-dem...item5d2c472671

  7. #7
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by ADAM123 View Post
    But surely if it was the thermostat then the water temp gauge wouldn't work?????....
    it would m8, ill put a bet on that the stat is stuck open.

  8. #8
    Regular Member ADAM123's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    just changed thermostat in freezing cold a total darkness. ......... and still doesn't work. oh ******. any more idea's would be much appreciated.

    car heater only blows luke warm air and water gauge reads half way as normal when engine is heated up. what could it be????

    thanks

  9. #9
    Regional Organiser - East Region whiskyno7's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    norwich
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i found this don't know if it will help you or not m8

    homer75
    I had the same problem with my daughters L reg Corsa. Could be a blocked heater matrix or an air lock -- feel the pipes running thru the bulkhead to the heater when the engine is warm. if one of them is cold then you may have an air lock. You need to remove the return pipe (cold) and allow the air out with the engine running. You will hear the pipe hiss and spurt as the air is released. Top up the header tank. This cured the prob on my daughters car. If this doesn't cure it you will have to reverse flush the heater matrix. Connect a hose pipe to the return (cold) and remove the other pipe ( hot) force mains pressure water thru the matrix for 10 mins then reconnect pipes and bleed for air as at the beginning. Hope this helps.
    it say's it all

  10. #10
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Does sound like a blocked heater matrix.

    Have you mixed anti freeze as that will turn to gunk and block the matrix.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Photshop req'd please
    By blues n twos in forum Insignia Chat (READ ONLY)
    Replies: 25
    Last Post: 13th March 2011, 10:32
  2. Urgent help req'd! Gearbox gasket!
    By DNS in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 5th February 2011, 15:06
  3. help req'd
    By chrissri82 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 1st June 2009, 21:54
  4. urgent help req'd!!
    By Jim Bob in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 28
    Last Post: 5th March 2008, 12:10
  5. Info req'd
    By FIL 4822 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 10th July 2007, 12:35

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •