User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 81

Thread: CDTi 150 intermittent running problems

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default CDTi 150 intermittent running problems

    Hi, I'm having a few problems at the moment, I have tried to search but haven't found anything,
    The car seems to run ok some of the time but sometimes it feels a bit jerky, I sometimes get the limp mode for a couple of seconds, the spanner light comes on sometimes, I've noticed that when I use the cruise control it doesn't seem to be a smooth ride. I know that the dual mass flywheel is on it way out but don't know if this is the cause.
    I'm having to sell the car soon and don't want to sell it with a load of problems, any idea on what is the problem?!

    Thanks

  2. #2
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    The 3 major things it could be based on what you are saying:

    - 3rd injector wiring requires upgrading.

    - EGR valve is not functioning properly

    - Throttle Positioning Sensor is faulty due to possible broken solder joints within the Throttle body.

    Gazza4

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Gazza4 View Post
    The 3 major things it could be based on what you are saying:

    - 3rd injector wiring requires upgrading.

    - EGR valve is not functioning properly

    - Throttle Positioning Sensor is faulty due to possible broken solder joints within the Throttle body.

    Gazza4
    Thanks, I'll start at the top of the list.

  4. #4
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Quote Originally Posted by JonSRi150 View Post
    Thanks, I'll start at the top of the list.

    Get the codes read first!!!! It will point you in the correct direction. Also have a look in the How2 section m8 for guidance.

    Gazza4

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I've had the codes read and there wasn't any!!

  6. #6
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Quote Originally Posted by JonSRi150 View Post
    I've had the codes read and there wasn't any!!

    How did you have them read? Code reader or Op-Com (dealer)

    Gazza4

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    My mate works at a garage and connected it up to a laptop, not sure what program it was using.

  8. #8
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Quote Originally Posted by JonSRi150 View Post
    My mate works at a garage and connected it up to a laptop, not sure what program it was using.
    The throttle issue on mine was 'not present' when I had the ECU read by Op Com. But the code was logged.

    Gazza4

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    He told me that the codes may have cleared themselves, but with it being an intermittent problem it never seems to appear when he drives it.

  10. #10
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Quote Originally Posted by JonSRi150 View Post
    He told me that the codes may have cleared themselves, but with it being an intermittent problem it never seems to appear when he drives it.
    I would be inclined to say injector loom or throttle body. To see if you have the upgraded injector plug, take the engine vanity cover off and oif the injector plugs are yellow they need done - well really on the 3rd one.

    Gazza4

Page 1 of 9 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9 CDTI 150 Intermittent Stalling When Running
    By StreetDragster in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 11th August 2012, 22:03
  2. Vectra 3.2 V6 intermittent running fault
    By riddy in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 26th June 2012, 09:23
  3. CDTi 8 Valve 120 running problems.
    By RBayne in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 4th March 2012, 20:25
  4. 2.0T running problems
    By peteopc in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 27th February 2009, 23:20
  5. Signum - Intermittent fan run on problems
    By cfsignum in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 2nd February 2008, 22:15

Visitors found this page by searching for:

my 1.9vectra diesel is pinking whats the cause

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •