User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: 1.9 cdti 150 Problem.

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Perkinsville, County Durham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default 1.9 cdti 150 Problem.

    Has anyone come across this problem below?

    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=123304

  2. #2
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    yes its more common than you think!, pump / cambelt gear is known to crack, slack in the cambelt is usually down to a failed water pump or tensioner!, common around 60k +.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Perkinsville, County Durham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Lets hope that's all it is.

  4. #4
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by mally View Post
    Lets hope that's all it is.
    If the pistons have hit the valves you maybe lucky as the 150 'should' just pop the cam followers!, & I'll repeat Should!, . Idon't think there's been much or any feedback from people regarding this as actual fact but someone may enlighten us no doubt.

  5. #5
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Mine had the water pump seize and the pistons hit the valves.

    All it did was pop off 4 cam followers.

    Followers replaced and new water pump/cambelt kit etc and all was fine (All before I bought it with receipts to show work done)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cdti 120 problem
    By Vidar in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 26th December 2012, 00:25
  2. Problem With My CDTi
    By Si-SRI in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 26th April 2011, 09:30
  3. 1.9 CDTI problem
    By chrish in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 26th September 2008, 10:17
  4. 1.9 CDTI 150 BHP problem
    By sumpyboy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 18th July 2007, 21:31
  5. CDTi MPG? do i have a problem?
    By Andy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 9th November 2005, 17:49

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •