User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33

Thread: Temperture gauge

  1. #1
    Regular Member Princess D's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Anglesey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 120bhp

    Year : 2006

    Mileage : 28k

    Smile Temperture gauge

    Hi,

    My temperture gauge doesn't tend to move at all even when I do a 30 mile trip it stays on 0... this doesn't bother me however it bothers my boyfriend who tends to drive my car when he is about! lol any ideas what could be up with it???

  2. #2
    North West Regional Organiser paulvectrac's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    morecambe
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 v6 turbo

    Year : 2007

    Default

    prob new stat needed or is it when it really cold
    Vectra vxr custome remaps egr deletes dpf and diagnostic work all remaps are custome bench tuning avalible all genuine equipment PM for info

  3. #3
    Admin & Merchandise Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    72 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Diesels tend to take a good while to heat up,it was really cold today and mine took about 8 mile then it started to move but mine was very slow before i changed my thermostat and it all so use to get upto temp then fall down again but now with new thermo it sits nice and toasty

    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    preston
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    press and hold settings button till you hear a beep

    then use bc to navigate through the screens on the radio unit

    one of them is the coolant temp

    this will show it even before it rises on the analogue scale

    chances are on a very cold day , with short run then you might not make 70 c which is where the analogue scale starts

    does the car heat up?

  5. #5
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Sounds like the thermostat has jammed open. Common fault on the CDTI 150's. Mine is like that, in the cold it won't heat up until I have done about 20miles.

    Gazza4

  6. #6
    Regular Member barney490's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    PRESTON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thermostat all the way. Gauge should move after about 8 to 10 miles in this weather.

  7. #7
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    The gauge doesnt start till 70 so it looks like it isnt heating up.

    Bring up the menu and you can see it heating up.

  8. #8
    VIP-Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    Seem to be the most common fault on here at the moment. Just changed mine, temp up to 85 degrees in around 2 miles now.

  9. #9
    Regular Member Princess D's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Anglesey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 120bhp

    Year : 2006

    Mileage : 28k

    Default

    Oh okay will have a look at the menu cheers, I do 35miles and it doesn't move and after returning to the car about 10 mins later I do another 35miles home and still doesn't shift!

  10. #10
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Quote Originally Posted by Princess D View Post
    Oh okay will have a look at the menu cheers, I do 35miles and it doesn't move and after returning to the car about 10 mins later I do another 35miles home and still doesn't shift!
    Could be the guage but this cold weather don't forget may be making the engine run colder.

    Check the menu if it registers different to the guage then you know what the fault isn't.

    Gazza4

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Temperture Gauge not moving up
    By akeem in forum Bodywork & Interior
    Replies: 7
    Last Post: 27th November 2012, 22:12
  2. Vac gauge
    By paulvectrac in forum Petrol Engine related
    Replies: 12
    Last Post: 27th October 2012, 20:13
  3. rev counter/speedo/temp gauge/fuel gauge stopped working
    By bloodworm in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 13
    Last Post: 19th July 2009, 00:28
  4. Replies: 2
    Last Post: 15th September 2008, 23:18
  5. 0 gauge
    By kevster in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 26th June 2008, 23:07

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •