User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: New problem.

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Perkinsville, County Durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats


    Trim : Sri nav

    Engine : Z19dth

    Year : 2006

    Default New problem.

    The car (1.9cdti 150) broke down on me yesterday. Loadsa noise and no power.
    Got towed to a garage and popped in today to find out the crack.

    Looks like i've lost some tension off the cambelt. The fuel pump pulley looks loose (as if the pump has broken inside). And possibly jumped a tooth.

    They are going to fit a cambelt kit and get it timed up, then they'll be able to see if the fuel pump is bust.

    Anyone had similar experience?


    Ironically i was on my way to the garage to book in for a service, Mot, cambelt and waterpump kit.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Perkinsville, County Durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats


    Trim : Sri nav

    Engine : Z19dth

    Year : 2006

    Default

    Bump. Anyone heard of this one?

  3. #3
    Regular Member mozzer99's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    bristol
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Recently there have been several cases of the fuel pump pulley being cracked - maybe that is why yours appears loose - otherwise cam belt failure is almost always the water pump failing and throwing the belt off or at least jumping teeth.
    Not much you can do until it's apart, fortunately quite easy to do. As it has jumped it is important that the garage use timing tools as it is easy to be one tooth out when refitting.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Perkinsville, County Durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats


    Trim : Sri nav

    Engine : Z19dth

    Year : 2006

    Default

    Yeah, that's what they're waiting for, the cam timing tool. I'll ask them to check the fuel pump pulley for cracks tomorrow when they're open. Cheers mozzer.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rear Signum Light problem problem - help
    By scw02102 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 8th July 2012, 21:12
  2. Wiper Electrical Problem? (Not sticking or cold weather problem)
    By SRIAdam in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 7th July 2012, 16:13
  3. 1 problem sorted and 1 more problem arises
    By bunsen1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 4th April 2011, 13:03
  4. Bit of a problem, Need Help
    By vectrasri-j in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 18th January 2010, 19:21
  5. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •