User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: blue smoke on 1.9 cdti 150

  1. #1
    Regular Member big nath's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Irthlingborough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default blue smoke on 1.9 cdti 150

    When the car is cold been siting for 4-5 hours starts up first time but straight after starting it runs a bit lumpey so blip the throttle and i get a puff of blue smoke from the back then she runs fine. Had the cambelt changed about 1 month ago and had the cat taken out from after flexi pipe as this was broken , Car is on 114000 miles and is a 2004 Hatchback.
    Any help would be great as need the car for work and not a good time of year for a large repair bill.....

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    It's just because of the miles the car has done. It'll be a little bit of oil seeping into the cylinders. Mine's a 2.2 diesel and on 141k, that coughs out a little blue smoke when it's started. Nothing to worry about unless you're getting big clouds.

    My mums Citroen C3 is terrible, puffing blue smoke all the way down the road and it's only on 31k miles.

  3. #3
    Regular Member big nath's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Irthlingborough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for that it still runs up and down the M1 3 days a week just need to get the flywheel clutch done after Xmas.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    My other half's 1.9cdti sri 150 (2005) puts a LARGE THICK blue cloud out on cold-start, but runs fine, oil level never drops, and it pulls really well. No smoke on warm / hot starts, or indeed innormal driving!

  5. #5
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    My mate had a similar problem on a totally different car. A Peugeot 306 2.0HDI.
    One of the injector was seized and just like your car, his spluttered on start-up, puffed a bit of blue smoke and ran fine after a blip of the throttle.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Quote Originally Posted by tony-1977 View Post
    My other half's 1.9cdti sri 150 (2005) puts a LARGE THICK blue cloud out on cold-start, but runs fine, oil level never drops, and it pulls really well. No smoke on warm / hot starts, or indeed innormal driving!

    But my (2003) 2.2 DTi SRI never blue-smokes, it runs quieter, uses less diesel.... AND it's older!

  7. #7
    Regular Member Grimo72's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Lincs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mine did this,

    take off plastic engine cover, and ensure all ignition coil caps are pushed on a nd click in position


    i had a loose one, did this and all sorted


    worth a go ................

  8. #8
    Regular Member zafira's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    North of Norway
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by big nath View Post
    When the car is cold been siting for 4-5 hours starts up first time but straight after starting it runs a bit lumpey so blip the throttle and i get a puff of blue smoke from the back then she runs fine. Had the cambelt changed about 1 month ago and had the cat taken out from after flexi pipe as this was broken , Car is on 114000 miles and is a 2004 Hatchback.
    Any help would be great as need the car for work and not a good time of year for a large repair bill.....
    Does your oil level sink between oil changes?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Signum 1.9 cdti 150 Blue Smoke
    By Kyletasker in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 6th July 2012, 19:02
  2. Blue smoke sluggish 3.0 v6 cdti
    By Dam3dx in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 24th January 2012, 16:14
  3. SRI CDTI 150 Blue smoke on startup
    By sukyb in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 15th February 2011, 13:47
  4. SRI CDTI Blue smoke on startup
    By sukyb in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 8th February 2011, 12:01
  5. blue smoke 3.0 cdti signum help!!!
    By MARTIN KANE in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 11th June 2010, 21:03

Visitors found this page by searching for:

1.9cdti blue smoke

blue smoke when i start my diesel astra 1.9 cdti

vauxhall zafira 1.9 cdti blue smoke

vauxhall vectra diesel blue smoke

vectra diesel lots of blue smoke when warm

1.9 cdti blue smoke when warm

zafira blue smoke

cdti blue smoke

vectra blue smoke

vauxhall vectra 1.9 cdti blue smoke

1.9 cdti blue smoke

vectra cdti blue smoke

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •