User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Maybe more then Glowplugs

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Maybe more then Glowplugs

    Im guessing my glow plugs need to be changed becuase when i start the car in the cold it takes agers to start and blows loads of white smoke out of the exhaust. Plus iv posted the thread on here to see what other members thought and near enough everybody said Glowplugs need changing. I have not had time over the last month to change these but i think i will get them done on Saturday.

    When i start the car in the morning i seem to feel like the car is not very responsive so i dont know if there is something else wrong with it. Its like the car does not go fast at all, and then when the engien seems to have been running for a while it seems to run fine. The car is a 2.0DTI im just wondering wether or not its not the glow plugs after all that is wrong, could this be the turbo on the way out :/. Or are diesles like this in a morning as it is my first diesle car.

    the 2.0DTI is not exactly a fast car but i think it seems like slow altogether to be honist. Not must faster then my 1.6 Astra. Is there things that you can do to make them faster iv read about somebody cleaning something out to make it more responsive and things.

    Thanks

  2. #2
    Regular Member Sean-2.2Direct's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Diesels are not very responsive until warmed up mate It was the same on my 1.9 and the Mini D that we have now.

    Once warm all should be fine and on cold morning such as these they do give loads of white smoke.

    I would still try changing the glowplugs first if its taking a while to start.

    But what you have Described there seems normal

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers mate i thought it might just be something to do with it being diesel.

  4. #4
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    79 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Are you getting any EML lights on dash when you start it up ? i have a problem with starting mainly when the glowplug light dont come on it cranks and cranks then starts with loads of smoke check my thread out and james24's thread about poor starting from warm

    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

  5. #5
    Regular Member Sean-2.2Direct's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by danny1992 View Post
    Cheers mate i thought it might just be something to do with it being diesel.
    From what you have said there its the same as what happens to the Mini D and my old CDTI.

    The Diesel puts loads of white smoke out when first started on a cold morning all should be well as long as no eml lights are showing up

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    nottingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i have the spanner light on when i start my 2,0 ltr dti which means one of the glow plugs is not working.it still starts first time though,engine just fires on three pots first minute then it runs perfect,
    tommy

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeah i just get the engien and spanner light on thats all. SOmetimes it takes maybe 15 seconds to start but that is with the key held and it just like judders until it starts up.
    Thanks

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    *I mean just the car and spanner light*

  9. #9
    Regular Member rjw's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    cornwall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    my 1.9 cdti, starts, idles a bit rough then i give it a little revs,chucks a load of smoke and its good as new then, it had a major service last week, and full health check, and i mentioned it to vauxhall, there answer was that my problem is that its a diesel, other than that they said mine is mechanically perfect at 83000 miles!

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    That all sounds very pleasing then. Hope mine is fine. Got mot in 2 weeks. Worst time of year normally for me

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. glowplugs threaded
    By alphabravo in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 27th February 2011, 06:54
  2. Where are the Glowplugs on 1.9 120
    By Marky in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 18
    Last Post: 4th January 2011, 16:21
  3. Dti Glowplugs
    By Dazzy2006 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 2nd December 2010, 20:20
  4. Glowplugs snapping
    By Gayno in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 23rd October 2010, 17:28
  5. glowplugs
    By chris1804 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 23rd December 2009, 10:36

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •