User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: 2.2dti fault help required

  1. #1
    Regular Member sberrow's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Newport (Gwent)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 2.2dti fault help required

    driving back on a long journey today i had a loss of power and the spanner light come on. i was in 5th doing aprox 60mph came to a slight hill, engine was put under load and loss of power. stopped the car. turned off ignition and left thirty seconds. Started up again this time no light and not in limp mode. however is boosting but now seems a little underpower.
    Im currently away from home and do not have much time on my hands to be putting the car in the garage. sugestions on the fault would be a great help.

  2. #2
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    First ports of call, check for split vacuum pipes/boost pipes if there is nothing give the boost sensor/egr a clean

  3. #3
    Regular Member sberrow's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Newport (Gwent)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cheers will have a better look tomorrow

  4. #4
    Regular Member Innes's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Plymouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Heres a pic I like to show DTI owners. It shows all the likely parts that are going to cause you trouble.



    NOTE: my blue vacuum pipes are on the right but Vauxhall quickly re-routed them to the left after the heat from the geabox was ruining the solenoids. Here is pic with them off to the left (courtesy of Jonesy):



    If you want to see more about replacing the vacuum hose view this thread:
    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=115759

    and if you need your intercooler hose replaced try this thread:
    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=116528

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. poor performance z20net fault help required
    By chesh1980 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 4th October 2012, 22:59
  2. p0100 Fault 2.2DTI 2004
    By 1TAYLOR1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 24th April 2012, 22:05
  3. 2.2DTI Spanner fault Light.... HELP
    By n30jjb in forum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 15th June 2009, 08:42
  4. vectra 2.2dti p0234 fault!!!
    By welshrugfan in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 17th November 2008, 13:17
  5. Info required re: chipping/tuning 2.2dti
    By rozzer1976 in forum Diesel Engine related
    Replies: 8
    Last Post: 28th March 2007, 15:45

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •