User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: EGR done but still P0400

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Aylesbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default EGR done but still P0400

    Hi, car kept going into limp mode and spanner light. my reader said P0400.
    Took it to dealers for 20k service and mot.
    they read the codes but couldnt find anything wrong.
    on the way home from the garage, back into limp mode and spanner light, P0400.
    took it back and they said EGR needs changing £440.
    They did the work today, and on the way home from the garage, back into limp mode and spanner light, P0400 code on my reader.

    So, i am £440 down and no further ahead with the fault.
    What is wrong now?

    I've used the garage for the last 10 years and had no issues.
    Vauxhall Merritts in Chesham.

    Its not the money, i want the car working.
    I'll take it back to the garage tomorrow.

    fyi, when it kept going into limp mode and spanner light last week, fairly randomly but at least every 50 miles, i noticed that the spanner light did not come on in the morning when the car started.

    Anyway, any help or advice would be appreciated.

    thanks
    Steve

    2.oDTI 05 signum elite 64k miles

  2. #2
    Regular Member Dazzy2006's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Notts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    How much

    when my egr was failing last year the car was fine until it got upto temperature then the spanner light came on and went into limp mode

    I replaced the egr with one off ebay for about £220 and it solved it.

    It might be worth checking your boost pipes for splits and cleaning the boost valve.

  3. #3
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    If they replaced it m8 and it didn't fix the fault, then that is their problem not yours. Get back to them and get them to sort it at their cost.

    Gazza4

  4. #4
    Regular Member paul wingnut's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra sri 150


    Engine : 1900 cdti 150

    Year : 2008

    Default

    i had this once on a vectra at work y20dth had alsorts done kept bringing p0400 up turned out to be engine harness was replaced never came back again but could also be control unit on pump

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Aylesbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Dazzy2006 View Post
    How much

    when my egr was failing last year the car was fine until it got upto temperature then the spanner light came on and went into limp mode

    I replaced the egr with one off ebay for about £220 and it solved it.

    It might be worth checking your boost pipes for splits and cleaning the boost valve.
    yes expensive but cheaper than Perrys Aylesbury.
    i would have done it myself but i was born devoid of any mechanical abilty
    anyway, i would have expected them to check the pipes when they changed the EGR. i am concerned that it wasn't the EGR at fault in the first place.

    any advice is always welcome, so thanks.

  6. #6
    Full Member bobssignum's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    polishing something or other somewhere
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum 2.0 DTi

    Trim : Elegance/Elite

    Engine : 2.0DTi

    Year : 2003

    Mileage : 73350

    Default

    For £440 i would want a gold plated egr that worked .
    As above m8 with takeing it back . Just out of interest what were the labour charges as an egr would take about ten minutes to change
    Driving vauxhall,s for 30 + years
    and still loving it

  7. #7
    Regular Member felixx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    stockport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Arrow

    Quote Originally Posted by bobssignum View Post
    For £440 i would want a gold plated egr that worked .
    As above m8 with takeing it back . Just out of interest what were the labour charges as an egr would take about ten minutes to change
    I can only echo the comments already posted.However,the clip connectors on the valve,where the electrical plug fits on,can be dodgy.Try making sure it's fully located onto the EGR plug and that the yellow locking tab is locked.Sometimes they can work loose with the movement of the car.FELIXX.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Aylesbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for the advice guys.
    i go to a main dealer so if anything goes wrong i can demand it gets fixed.
    ie i pay top price i expect top service - that sort of line.
    my worry is that they dont know how to fix it and are just guessing.

    sorry if it seems a stupid question but do main dealers have a technical service link direct with Vauxhall when they cant work it out themselves?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bristol
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : CDTI 150

    Trim : Design

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Default

    Yep, they also have area 'MasterTechs'.
    However its not unknown for some to put 2 cars next to each other and swap bits.........

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra 1.9 CDTI p0400-04
    By Kaz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 13th January 2013, 17:52
  2. P0400 help please 1.9 Cdti
    By AOL in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 12th July 2012, 20:11
  3. 2.0 dti EML, P0400 and hunting
    By portreathbeach in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 27th April 2012, 20:36
  4. p0400
    By farley2708 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 10th February 2012, 22:54
  5. Vectra c 2.0 DTI dtc P0400.
    By jtg in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 14
    Last Post: 19th July 2011, 21:22

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •