User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Boot wont open???

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Norfolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Boot wont open???

    The boot on my Signum has decided to stop working.

    If you press the internal boot buttons of use the key fob, you get the usual beep or indicators flashing, but nothing when you try to open it.

    A couple of times when I have unlocked the doors on the car the boot has popped slightly (onto the first bit of the lock) but all you can do then is shut it properly.

    Anyone had this problem before?

    Is there any way of manually opening it?

  2. #2
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    you can manually open it by climbing into the boot and popping off the little round plastic cover over the locking mechansim.. in there is a square socket that you can insert a large screw driver or socket extention into and turn to manually open the boot. Apparently the little plastic gadget that sits inside the petrol filler flap is supposed to be used for this as well.
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  3. #3
    Regular Member Innes's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Plymouth
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    It sounds like the electric motor in the lock has failed. This happend to my old Renault Megane. I went to shut the boot and it wouldnt stay shut. I bungeed it down but the Megane wouldnt let me start the engine because the boot was open! FRENCH CRAP!

    I'd imagine a new lock would be around £40-£60 to replace.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Norfolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Got it open!

    The mechanism does sort of work, it will sometimes open if the car has been locked for a while, but it does this without using the button on the boot.

    Think I'll have it all appart over the weekend, and check the electrics (switch mechanism etc)
    Have given it a blast with some oil, but doesn't seem to make any difference, mechanism seems fine....

  5. #5
    Full Member kenp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kr. Hyllinge, Denmark
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    sounds like you have the powertailgate.. have you checked the motor running?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Norfolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by kenp View Post
    sounds like you have the powertailgate.. have you checked the motor running?
    think only veccy estates have the power tailgate?

  7. #7
    Regular Member slipperysam1984's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Bournemouth
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi,

    Have a look at this thread i got new latch from VX for £12 easy to fit.

    this is more likely the problem (crap Micro switch)

    sam

  8. #8
    Regular Member vectra 120's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Washington Tyne & Wear
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by slipperysam1984 View Post
    Hi,

    Have a look at this thread i got new latch from VX for £12 easy to fit.

    this is more likely the problem (crap Micro switch)

    sam
    No link m8 I have the same problem so could you please post the link

    Thanks

    Steve

    Also have you a part number and would this fit a vectra 1.9cdti 8v

  9. #9
    Full Member kenp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kr. Hyllinge, Denmark
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by fastcarmanaic View Post
    think only veccy estates have the power tailgate?
    Well some german Signums actually also have it..

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Norfolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by slipperysam1984 View Post
    Hi,

    Have a look at this thread i got new latch from VX for £12 easy to fit.

    this is more likely the problem (crap Micro switch)

    sam

    Have you got a link/part number?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Boot wont open
    By pdiddams10 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 24
    Last Post: 14th October 2016, 00:52
  2. Boot wont open
    By LeylandRick in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 13th April 2012, 12:20
  3. Boot wont open help!!
    By lukesignum in forum Bodywork & Interior
    Replies: 4
    Last Post: 6th March 2010, 15:21
  4. Boot wont open!
    By Netstar in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 11th December 2009, 14:13
  5. Boot wont open !!
    By spoons in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 53
    Last Post: 10th May 2008, 13:43

Visitors found this page by searching for:

vauxhall insignia cdti boot wont open

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •