User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: couple of faults, help please

  1. #1
    Regular Member rjw's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    cornwall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default couple of faults, help please

    my 2005 vectra has got the following 2 problems within the last week or so, facelift 1.9 cdti 120

    when starting it after being left a couple of days (am using the mrs' corsa for local journeys, much easier to park in town etc), it feels misfiring, but if i push the throttle pedal in give it some revs, it chucks a cloud of smoke out and it runs perfectly then.
    the back windscreen wiper struggles to wipe and goes really slowly, assuming motors going, searched the how2 section and cant find anything to help with the motor or changing it
    thanks in anticipation

  2. #2
    Regular Member barney490's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    PRESTON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cant help much with the wiper motor, but i would guess it's interior trim off, then just bolt in the new motor.
    As for start up, it might be egr valve sticking open or one or more of the glow plugs are starting to fail.

  3. #3
    Regular Member rjw's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    cornwall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by barney490 View Post
    Cant help much with the wiper motor, but i would guess it's interior trim off, then just bolt in the new motor.
    As for start up, it might be egr valve sticking open or one or more of the glow plugs are starting to fail.
    the egr valve was done about 4000 miles ago!

  4. #4
    Regular Member barney490's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    PRESTON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It's not unusal for replacement EGR's to fail, so if it was within the last 12 months, it should have a parts warranty on it from the stealers, maybe have them check it. Could still be glow plugs or maybe even an injector overfuelling. Will watch this thread to see the outcome for my lil book of 120 issues and cures.

  5. #5
    Regular Member rjw's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    cornwall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i've booked it in for a full major service as lookingat the service book it has had several interim services, but no main services for 39000 miles, service book says main services should be 40k apart

  6. #6
    Regular Member barney490's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    PRESTON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    correct, main service at 40k or two years from reg date, whichever sooner.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Spotted a couple in Dundee the past couple of days
    By John LE in forum Spotted or put a flyer on a Vectra C/Signum?
    Replies: 0
    Last Post: 2nd March 2010, 23:49
  2. had a couple of faults on the display
    By solorider in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 20th November 2009, 19:11
  3. Couple of small mods (Pics) and a couple of questions
    By bigdan in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 30th January 2009, 18:18
  4. Vec c faults
    By Rickiek123 in forum Bodywork & Interior
    Replies: 2
    Last Post: 19th January 2009, 21:43
  5. a couple of old pics and a couple of new
    By Braggy in forum Quick Photo Album
    Replies: 15
    Last Post: 10th September 2007, 22:08

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •