User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: V6 misfire?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default V6 misfire?

    Sounds like the engine has a slight missfire but only around 1.5-2000 rpm?

    Tickover seems fine. Anyone had this before?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Try reading fault codes. Might end up being cam, crank sensor. Plugs or dispacks maybe?

  3. #3
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    How old are the plugs?
    Now I need a turbo to keep up!

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry should have said V6 CDti

  5. #5
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ahh thats completely different then! Could be the scv's (suction control valves) or injectors playing up. (even possibly a partially blocked fuel filter) Maybe see below. Is it a loss of power too?


    Field Remedy: 1957
    Subject: Engine Y30DT, High Pressure Pump - Lack of power during acceleration
    Models: Engines: Option:
    Vectra-C 2003...2006,Signum 2003...2006 Y30DT| Z30DT,Y30DT| Z30DT
    Complaint: Engine lack of power during acceleration. During investigation with TECH2 a pressure drop between actual rail pressure and desired rail pressure is visible.
    Cause: Blocked suction control valve (SCV) within the high pressure pump.
    Production: Modified production process (earlier changing of manufacturing tools, improved cleanliness) implemented at supplier. Countermeasures were implemented with engine number 69692 (01.09.2006).

    Remedy:
    Before replacing the high pressure pump update ECU with modified software
    as of TIS 2000-DVD, version 76.
    With this TIS 2000-DVD, version 76 a modified software regarding high
    pressure diagnosis was implemented (improved DTC: P0093 detection).
    If the DTC still occurs after refreshing the ECU please record a snapshot
    of the complaint vehicle. If a pressure drop can be confirmed out of the
    snapshot data, replace the high pressure pump (Partnumber: 97228919 /
    Cataloguenumber: 58 19 062).
    Now I need a turbo to keep up!

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No loss of power at all! Pulls away like a bullet, just puzzled as to why it's just started doing it. I've got AA warranty so will have to book in to local dealers and see what they can find out. It's a 56 plate on 74000.

  7. #7
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Its not cheap fuel is it? Mine used to play up with morrisions ****e.
    Now I need a turbo to keep up!

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Always use Sainsburys and it's not done it before.

  9. #9
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    Mine sometimes does this. 3 injectors are bad - 2 are critical, 3 are still fine. I think it's all down to bad fuel. Try injector cleaner. What I do is put some in when the tank is almost empty, do 20-30miles and then I fill up. Sometimes I use 2-stroke oil too (250ml/tank).
    Helps a bit

  10. #10
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by lencuff View Post
    Sounds like the engine has a slight missfire but only around 1.5-2000 rpm?
    That sounds like the first symptoms of a blocked SCV
    Does it happen all the time, or only when accelerating through 1500 to 2000rpm in higher gears
    Try a long trip at about this rev range, you may notice a surging and the turbo clicking on/off/on/off

    A 2006 on 74K miles
    Yet, we were all assured the Z30DT could not suffer this!

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. misfire on 1.8
    By Lozza in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 9th August 2012, 23:57
  2. 3.2 misfire
    By noudder72 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 29th November 2011, 23:05
  3. misfire?
    By ivesy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 11th February 2011, 19:55
  4. 1.8 misfire
    By ricky1 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 6th October 2010, 23:09
  5. Misfire
    By VauxVeteran in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 20th July 2006, 16:30

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •