User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: engine not running right

  1. #1
    Regular Member elite lee's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    torquay
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default engine not running right

    want to throw this problem out to you lot for some ideas, i'm hoping somebody can help me.

    a couple of months back i had an issue with my 2.2 petrol engine.
    i changed the plugs and got a new coil pack. problem seemed to go away.
    NOW IT'S BACK.
    if i'm driving along at say 30 40 mph the engine runs great, put your foot down and accelerate hard to whatever speed all is fine.
    the problem comes along when i'm driving around and i have to slow down a bit, like coming up to a roundabout, when i come out the other side it seems like it is missing for a while, like its not firing right. then it goes away and all is fine again.
    i need a bit of help with this as it's begining to really get on my nerves now. dont know what else to look at for the problem.

    cheers in advance

  2. #2
    Regular Member markj23's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Luton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    fuel pressure sensor or fuel filter worst end high pressure fuel pump some fuel pumps are covered under a recall has you car been to main dealer lately ring them up and ask about recalls ring two or three though as some dont want to know, it sounds just like mine mine was sensor was about 80 quid but they charged me 125 to find the fault and fit

  3. #3
    Regular Member elite lee's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    torquay
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sounds promising, never thought about that

  4. #4
    Regular Member elite lee's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    torquay
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    want to bump this

    engine symbol on dash came on this morning

  5. #5
    Regular Member nibblitz's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Buckinghamshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Did you get the fuel pressure regulator replaced?

    You need to get the fault code read... Was it engine light or the car & spanner light ?

  6. #6
    Regular Member elite lee's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    torquay
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    engine light mate.

    not got round to the fueling yet was going to phone dealers today.

  7. #7
    Regular Member nibblitz's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Buckinghamshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Its the Car & Spanner light that would show for a failing Fuel Regulator or Pump, so guess you might be ok there... Engine light probably means something to do with air/fuel mixture or emissions control maybe not right.. But still, get the Regulator swapped out by dealer if they'll do it under the recall...

    Is there anybody you know local to you who could read your codes, as a garage will charge you handsomly just to read them... (although the dealer will possibly inform you of the other codes if/when they change the fuel regulator)
    Last edited by nibblitz; 15th November 2010 at 23:18.

  8. #8
    Regular Member markj23's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Luton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    my engine light came on when I had this problem when it went on tech 2 it said lambda 1 but put it down to pressure messing around and it over/under fueling as regulator packed up

  9. #9
    Regular Member simplesi's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    probably off taking photos
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9 cdti 150

    Trim : elite


    Year : 2006

    Default

    i got the 2.2direct and it sounds like the same as mine did with mines it was the high pressure fuel filter and the fuel regulator got them both replaced under warranty and it runs better than it ever has . HTH

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Audley STAFFS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    PLEASE CHECK EVERYTHING THE OTHER POSTERS HAS SAID, BUT,,if you changed the plugs/coil pack and the problem went away, but has now returned,,,, check your leads as well.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Engine judder/not running smooth 1.7 vvt
    By ridgers84 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 21
    Last Post: 6th May 2012, 19:55
  2. Oil Change and now engine running cold?
    By Morzy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 21st October 2010, 19:28
  3. Clean EGR while engine running
    By neverton in forum Diesel Engine related
    Replies: 2
    Last Post: 21st January 2010, 16:24
  4. Engine coolant not getting to running temperature
    By richard1707 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 11th August 2009, 23:19
  5. Abnormal engine running.
    By Barry in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 28th April 2008, 20:09

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •