User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Strange engine light issue

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    notts
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Strange engine light issue

    Vauxhall signum 1.9cdti 120, my54. Car had Spanner and car symbol about 3 mins after start up, went out when engine restarted. Now it has been replaced by the engine symbol on its own that stays on afterstart up. Car isn't in limp mode, idols fine, runs fine. ANY IDEA'S? Us it safe to use till it's booked in on Wednesday?

    2 years ago it came up with cars spanner symbol turned out to be glow plug.

    March this year limp mode and engine symbol was diesel partical filter, after a blown intercooler. Never had the two related.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    notts
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Worried, will check car in daylight.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    preston
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    if its running fine, tempted to say glow plug but then you might have egr issue to boot

    test you're glow plugs anyway with 12v source.....beware they get very very hot....if all ok then problem elsewhere.

    also replace diesel fuel filter + drain if its older than 12 months as water in fuel system sometimes produces odd warning lights,

    if egr well strip egr and clean and replace as per how too.

    clean boost sensor

    clean MAF sensor with pure alcohol


    this shouild exclude most common reasons...

    oh and get a code reader if you can.....will help narrow problems down


  4. #4
    Regular Member john_k_sri's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Waterloo, Liverpool
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Engine symbol is the Emissions light

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Engine management light issue
    By Daz333 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 19th November 2012, 11:57
  2. Replies: 3
    Last Post: 15th August 2012, 14:20
  3. Strange issue??
    By JamesGTB in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 13th June 2012, 11:26
  4. Engine Management Light Issue
    By bervie_lad in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 11th April 2012, 22:28
  5. Replies: 4
    Last Post: 2nd September 2010, 20:14

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •