User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: 03 vectra dti poor starting when cold

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Vectra land
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default 03 vectra dti poor starting when cold

    hi, i have a issue with my veccy 03 dti, LS 96k mls. After the car has been stood over night or when i'm at work its a pig to start have to crank for a while then it starts and misfires, loads of grey smoke (unburnt diesel) once started will run fine untill left to stand and go cold (6ish hrs).

    After reading simular probs on here i have changed leak off pipes and t peices, cleaned intake manifold and flaps, boost pressure sensor and EGR valve, changed injector seals and coolant temp sensor. checked all vac pipes and connectors. solenoid on turbo wastegate buzzes so have ordered one, but not replaced yet (no eml light). changed fuel filt and seals, also tried injector cleaner but nothing helped. done a diag and got no codes. Also changed glow plugs (ngk) and control module.

    When temp is cold glow plug light comes on and car will start better (dont have to crank so much) but still loads of smoke and the misfire. Im not sure what to try next and dont want to guess at any more parts. any ideas please guys?
    Sorry for the essay!
    Thanks in advance for your help. Jono
    Last edited by jono m; 11th November 2010 at 01:25.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Now in Girvan Scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Upgrade

    I read somewhere that there is a software upgrade and your car may need this, it is unfortunately a tech 2 cost that only VX seem to be able to do, good luck !

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Vectra land
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    According to service book, had one last year when it was in for a service at vx. do you know if the update is newer that that? Thanks in advance

  4. #4
    On a Sabbatical
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Antrim
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    My 08 1.9CDTi is hard to start when cold compared with either of the deisel Mondeo's I owned (2.0 TDDi and 2.0 TDCi). The Fords used to start instantly no matter what the temp, while the CDTi needs you to wait for the glow plug light to go out, and even then takes longer to start.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Now in Girvan Scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Cold Start/Upload

    I had mine done in Accrington 3 yrs ago but it still starts bad but has just started doing this (last 3 yrs), I have no idea when they started this upgrade, I am sure someone will come along and verify.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Poor starting.................but not from cold
    By deanos in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 29
    Last Post: 4th May 2013, 07:32
  2. 56 plate cdti 120 cold and poor starting
    By bigbadcat in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 5th June 2012, 17:28
  3. Vectra cdti poor starting
    By brimfull in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 38
    Last Post: 3rd May 2012, 18:27
  4. Poor starting 1.9 CDTI 120 Hot & Cold
    By lehapau in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 4th October 2011, 20:06
  5. poor cold starting CDTi 120
    By bembo449 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 21st May 2011, 16:53

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •