User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: V6 Diesel oddity?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default V6 Diesel oddity?

    Hard to explain but it seems like once I am up to 'cruising' speed the engine appears not to run as smoothly as I would have expected. Seems to hunt around a bit. Acceleration is fine. Only just got the car so wanted to make sure it's something wrong not just me. It happens when I lift the pedal to maintain the speed after getting there.

  2. #2
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    Mileage? How old is the fuel filter?
    I have something similar on mine (sometimes) and I'm suspecting a bad injector. Although mine judders more if I accelerate lightly up a hill in 6th 65mph-80mph.

  3. #3
    On a Sabbatical
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    EVERYWHERE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Does cruise control work OK?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cruise control works but still feels the same. Done 72000 and has just been fully serviced.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Forgot to add that it seems to do it in any gear if the pedal is only just down a little.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Also hard acceleration is perfect

  7. #7
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Your profile shows a 2007 SRi 150
    Can you confirm the MY and engine
    If the car is over three years old, is it covered by a warranty?
    When was it last serviced?

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Whoops sorry Profile updated. Just had full service.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It's covered by AA warranty, parts and labour.

  10. #10
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by lencuff View Post
    Seems to hunt around a bit. Acceleration is fine
    With the engine on idle, it should be stable
    Watch the rev needle, does it move at any time?

    I suggest you try finding some long, straight, level roads of varying speed limits
    On quiet day, typically a Sunday morning, try some tests

    The first is at 30mph in as high a gear as possible, either 5th or 6th gear
    The revs should be very stable
    Look at the revs and see if they drop at any time

    The next is at 40mph, in 6th gear
    Same again, the revs should be stable

    Finally, find a dual carriageway road with NSL
    Start off as previous, at 30mph, then 40mph
    Accelerate up to 70mph in each
    You should then notice a vast acceleration from 2000rpm

    Finally, on a long run (10 miles or more) at constant speed
    Is there any "surge" from the engine at constant speed? (Normally this cancels the cruise control)

    In general driving, do you drive below 2000rpm or above 2000rpm?
    For example, at 30mph what gear do you drive in?

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Spanner oddity?
    By lencuff in forum Y & Z30DT Specific
    Replies: 6
    Last Post: 28th December 2012, 23:46
  2. A/C oddity
    By lencuff in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 5th July 2011, 08:18
  3. Towing oddity?
    By lencuff in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 9th April 2011, 19:11
  4. e bay item oddity - what's going on here?
    By mark_w in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 7
    Last Post: 1st December 2008, 21:16
  5. immobilisor oddity
    By appy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 18th November 2007, 21:07

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •