User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Can anyone help car wouldn't start

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Can anyone help car wouldn't start

    Hi, i hope someone can point me in the right direction of this possible fault, i drove my car long distance on sat & pulled up for 10 mins or so, when i jumped back in it wouldn't start, the engine turned over but no attempt to fire up. i tried this 4/5 times & then it started & has been fine till this evening when same again, i noticed this time that the engine management light came on when trying to start but when i turned the ignition off & back on it had gone out. after 3/4 times it started. the car drives fine once started with no noticable lack of power or anything. i did notice that when it did start both times thee wasn't a cloud of black smoke which i'd expect after trying to start it for such a long time. could it be starved of fuel ?, the fuel filter has been in for just over 17 months

    it's a 1.9cdt1 120.

    cheers

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hartlepool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    You could try changing the fuel filter for starters.

    Vx recommend every 2 years for a fuel filter change but, after seeing the state of mine when changed a few weeks ago, I'll be changing mine every 12 months.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for the reply RichyA, i had planned to do this at the weekend, my fear is that its' something more serious as would this cause the management light to come on if it was blocked ?.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Do the pedal trick to get any faults out of the ECU:

    With the engine off and keys out of the ignition, press both accelerator and brake down as much as you can. Put keys on and move to Ign. Pos 2, but don't start the engine... wait

    You will either get blinking from the Emissions light (the engine symbol) or the engine management light (car with a spanner), I can't remember which... if it blinked 9 times, paused, blinked another 3, then pasued, then blinked 2 times then paused before blinking 1 more time you would have an error code of 9321.

    If it doesn't do this, you will get error codes on your trip counter, ECNXXXX.

    Post these up and we should be able to work out what the engine is complaining about, but the fuel filter is a good place to start. Is it down on power at all?

    Have you run it dry at all?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just done the brake & accelerator trick & no flashing light to suggest there's a stored fault, the car doesn't lack power at all once started.

  6. #6
    Regular Member kentish_bloke's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Sittingbourne, Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : Elite

    Engine : 1.8 VVT

    Year : 2009

    Mileage : 42800

    Default

    have a look at this thread http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=81742

    Homer was almost right

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Nearly there! Was rattling it off from memory - couldn't find the thread

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i searched & found this thread as i thought it was i little more than what you said Homer, still no flashing light. The car has been fine yesterday & this morning. Does anyone know how long the fault will be stored for as the car/spanner light came on on monday night but there wasn't a code stored last night, i've probably started the car 3-4 times between the fault showing & trying to read the code.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Should stick in there for a while my Astra kept them for ages.

    Did you have any white smoke when it was not starting/smell of fuel?! White smoke when starting can be unburnt diesel vapor...

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    no smell or smoke, the b****dy thing wouldn't start tonight when i jumped in to go to the shops, management light came on then went off again, left it 1/2 hr then tried again & it started first time, still can't get a fault code to flash though.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. car won't start :-(
    By michael_linford in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 31
    Last Post: 29th December 2012, 19:31
  2. Were do i start
    By MCCABE in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 6th March 2011, 21:34
  3. 2.2 sri non start
    By Diesel Dude in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 13th February 2011, 00:44
  4. Cars dead. Won't start. Fan runs when it would start.
    By baz_rochdale in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 14th September 2010, 22:34
  5. 2.2 DTI will not start!!!!
    By Mark121 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 7th September 2010, 13:02

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •