User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Dead

  1. #1
    Regular Member BigWilko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 2005

    Default Dead

    Hi boys, here's a problem for ya. This morning i started the car to go to work and i noticed that as the engine was turning over the dash was dimming. I thought nothing of it until about 2 miles later when the battery light came on.
    20 miles later, HID's started strobing, wipers moved slow, washer jets were just p1ssing out a little bit, idle at 1100 revs, dash lights really dim, full beam caused everything to cut out, abs and TC light came on. I managed to do another 20 miles to work. I stopped the engine and now it wont start again. Battery with no load meters 11.5v and when i turn the engine over it drops to below 8v
    Cheers (now i'm stuck at work)

  2. #2
    Regular Member BigWilko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 2005

    Default

    Just been outside. It started up but now no power steering. 11.5v across battery when engine running.

  3. #3
    Full Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Alternator mate or bad earth somewhere maybe ?



    Seems an issue here also, post 18 i think, might be worth watching


    LINK HERE

  4. #4
    Regular Member Dazzy2006's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Notts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Alternator has gone mate, best bet is to get one from ebay - about £100 iirc

  5. #5
    Regular Member BigWilko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 2005

    Default

    had battery checked. OK. drove to garage all electrics died... not even a speedo! £325 later. new alternator.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    £325 ouch thats tasty,

    not a difficult job to do (theres a how to on here) and vaux trade club a exchange unit is approx £175

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Any of you guys/gals thought about the AA parts/labour deal? Costs around £10 a month but covers most bit and you can make 5 claims up to £500 a year

  8. #8
    Regular Member Dazzy2006's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Notts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by BigWilko View Post
    had battery checked. OK. drove to garage all electrics died... not even a speedo! £325 later. new alternator.
    - is it gold plated?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well I lad I work with had his alternator go, cost £300 to sort and he paid £25
    Got it on mine at £9 a month and it seems to cover most major things.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by BigWilko View Post
    I thought nothing of it until about 2 miles later when the battery light came on.
    Quote Originally Posted by BigWilko View Post
    had battery checked. OK. drove to garage all electrics died... not even a speedo! £325 later. new alternator.
    The BIG clue was the battery light. ie, it was telling you the alternator wasn't charging the battery.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Dead car
    By vectra 120 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 19
    Last Post: 5th February 2013, 14:44
  2. is my cat dead?
    By victorM in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 29th September 2011, 21:34
  3. DTI Dead!
    By si_hoss in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 26th September 2011, 11:11
  4. It's dead!!
    By Ben_ in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 23rd September 2011, 15:00
  5. Very dead car....
    By danBoy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 10th January 2010, 13:08

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •