User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: CD70 upgrade

  1. #1
    Regular Member TopRod's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Liverpool, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default CD70 upgrade

    Hi I'm going to upgrade to CD70 nav from CD30 and I'm just wondering how much I'm looking on spending and what parts I would need to buy. I would probably go for an aftermarket arial for the GPS.

    Thanks for any help.

  2. #2
    Full Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    South West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    between £400 and £450 for a complete CD70 setup second hand.. Radio, Colour Display, RGB cable and the surrounding air vents. A fakra GPS antenna about £6.

    Make sure the CD70 unit comes with a map CD, and that they are paired. If they arn't then its a tech2 job and thats another few ££ to get that sorted.

    Takes about 45 mins to fit

  3. #3
    Regular Member paul4400's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lowestoft
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Aidi View Post
    between £400 and £450 for a complete CD70 setup second hand.. Radio, Colour Display, RGB cable and the surrounding air vents. A fakra GPS antenna about £6.

    Make sure the CD70 unit comes with a map CD, and that they are paired. If they arn't then its a tech2 job and thats another few ££ to get that sorted.

    Takes about 45 mins to fit
    Think if i didnt already have it fitted to mine, rather than spend £400+ on a 2nd hand unit i would consider this one
    http://cgi.ebay.co.uk/T8919G-Car-DVD...item3f03dabeef

    or
    http://cgi.ebay.co.uk/ETO-Car-DVD-GP...item4153043a9c




  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by Aidi View Post
    Make sure the CD70 unit comes with a map CD, and that they are paired. If they arn't then its a tech2 job and thats another few ££ to get that sorted.
    I think you mean screen, not map CD.

    The map CD will work in any CD70. I've replaced my 2005 CD map a couple of times now and never needed a tech2 session for the newer CD map to work.

  5. #5
    Full Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Energy

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Mileage : 131,000

    Default

    No he is saying that it is not uncommon for people to flog the map CD separately to make a few extra quid.

    Yes, you will need

    CD70 headunit and matched display GID or better still the colour CID
    If you have colour screen, make sure you get the RGB link / mini loom
    Aftermarket patch aerial - approx £10 to £16 from ebay
    Ensure you get the correct screen size for your car.
    Facelift CID is widescreen - prefacelift is not.
    Facelift air vents will need to be modified to fit a pre-facelift dash and vice-versa.

    Finally dependent upon your car, you may need to fit two extra wires to the display plug

    Pins 1 and 2 need to have brown - earth wires present
    Pins 3 and 5 need to have red +ve 12 Volt wires present
    Some display plugs may have only 1 brown and 1 red.
    If you only have one brown then link pin 1 to 2..
    also if you have just one red then link pin 3 to 5.

    Job done.

  6. #6
    Regular Member TopRod's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Liverpool, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Are the parts hard to find? I recon I might just go to cd30 mp3 but if I can do it for under 500 quid then I'd defo consider that.

  7. #7
    Full Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Energy

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Mileage : 131,000

    Default

    Should be possible to get the whole lot from ebay for around the £500 mark, give or take.

    There were four units up for grabs last week

  8. #8
    Regular Member TopRod's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Liverpool, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I remember sitting in a signum that had a CD70 with colour screen and it had tyre presure and oil pressure/level indicators I suppose those won't work if I installed one.

  9. #9
    Regular Member kenp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kr. Hyllinge, Denmark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C


    Engine : 2.2 Direct

    Year : 2004

    Default

    Actually of those mentioned.. maby only tyrepressure will be missing (but that can also be fitted).

  10. #10
    Regular Member jimbojetset's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Stoke on Trent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by TopRod View Post
    I remember sitting in a signum that had a CD70 with colour screen and it had tyre presure and oil pressure/level indicators I suppose those won't work if I installed one.
    If your car is fitted with these then you can tell the CDC via Tech2 or Opcom that they are fitted and it will display them... same goes for climate control.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CD70 upgrade
    By barneytravolta in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 12th July 2012, 14:14
  2. CD70 upgrade
    By patch22 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 29th December 2011, 02:38
  3. CD70 Upgrade
    By r.bailey63 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 10th October 2009, 12:29
  4. Cd70 Nav Upgrade
    By LOCKSTOCK in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 22nd July 2008, 16:25

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •