User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32

Thread: Help Needed!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Neston
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Help Needed!

    Hi Guys... I'm hoping someone here will be able to help.

    I've been getting white smoke out of the back of the Signum (2.0T) and got a code for the lambda sensor which was changed. Smoke has got worse with loss of power so called out the AA who diagnosed a faulty turbo.

    Had this confirmed by a mechanic who said the oil seals had gone so got a new turbo fitted. Now when they have come to start it up the smoke is horrendous as in it engulfed the workshop and interior of the car.

    First thought was rings but had it compression tested and all cylinders came back within 10% of each other. Anyone know what the pressure should be as all I can seem to find is the compression ratio?

    Any other ideas guys? Oh.... no more codes showing up on the code reader either.

    HELP!

  2. #2
    Full Member vectraturbocal's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    leeds
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    ye it will smoke for a while mate theres still oil in your exhaust, mine smoked for a few days after turbo was done

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Neston
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by vectraturbocal View Post
    ye it will smoke for a while mate theres still oil in your exhaust, mine smoked for a few days after turbo was done
    Smoke is a lot worse than it was before I had the turbo done tho

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Neston
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Compression test results were

    1st test 120 130 135 135
    2nd test 140 130 133 133

    These figures seem about right?

  5. #5
    Regular Member Jezzy's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    S.E
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by stupottyuk View Post
    Compression test results were

    1st test 120 130 135 135
    2nd test 140 130 133 133

    These figures seem about right?
    Which unit of measurement are you using? The minimum pressure should be 12.4 bar (or 180 PSI). More than 2 bar difference between any two cylinders indicates a fault.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Neston
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Jezzy View Post
    Which unit of measurement are you using? The minimum pressure should be 12.4 bar (or 180 PSI). More than 2 bar difference between any two cylinders indicates a fault.
    PSI so all very low i'm guessing. Any ideas?

  7. #7
    Regular Member Jezzy's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    S.E
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I'm no expert, but the obvious thing to look at if all 4 cylinders are low on pressure is the head gasket, rather than rings etc.

  8. #8
    Full Member GazVXLINE170's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    White some is usually coolant being burned off in ther cylinders so if what Jezzy is saying is correct, then it sounds like the head or gasket has packed up? What are the oil and collant levels like?

    Gazza4
    Insignia VX-Line Nav CDTI 170.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Neston
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Gazza4 View Post
    White some is usually coolant being burned off in ther cylinders so if what Jezzy is saying is correct, then it sounds like the head or gasket has packed up? What are the oil and collant levels like?

    Gazza4
    Coolant levels have been fine and oil consumption is smack on what Vauxhall say it should be 1L for every 1000 miles.

  10. #10
    Full Member GazVXLINE170's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by stupottyuk View Post
    Coolant levels have been fine and oil consumption is smack on what Vauxhall say it should be 1L for every 1000 miles.
    Next point - injectors?

    Gazza4
    Insignia VX-Line Nav CDTI 170.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Amp help needed
    By minimission83 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 5th March 2012, 22:17
  2. help needed
    By sebadee in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 21st January 2011, 19:57
  3. Help needed!!
    By seannygoat in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 13
    Last Post: 26th December 2010, 17:23
  4. Help Needed
    By Andie-100 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 19th December 2010, 21:51
  5. How To Needed........
    By spennny in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 6
    Last Post: 17th July 2009, 14:17

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •