User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 39

Thread: Hid a serious issue ?

  1. #1
    Regular Member Elahi_786's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bedford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Exclamation Hid a serious issue ?

    I put on a carefully chosen HID KIT on my vectra 54 plate, after a drive the spanner light came on and today as I was driving the car's powersteering symbol came up and the rest of the lights.

    The car now doesnt turn over but the starter motor is fine, the battery is showing black.

    CAN ANYONE TELL ME IS THIS DUE TO THE HID'S AND DO YOU THINK THE ALTERNATOR HAS GONE OR THE BATTERY?

    WHAT DID I DO WRONG

    REPLIES ARE WELCOME.

    CHEERS

  2. #2
    Regular Member bangty 1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    in a box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cant say it would be your hids id say alternator m8

  3. #3
    Regular Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    You'll need to re charge your battery then with the engine running put a multi meter across the battery terminals. You should see somewhere around 13.5-14.4v if you only see 12v or less looks like a faulty alternator.

  4. #4
    Regular Member felixx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    stockport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Arrow

    Quote Originally Posted by DasArab View Post
    You'll need to re charge your battery then with the engine running put a multi meter across the battery terminals. You should see somewhere around 13.5-14.4v if you only see 12v or less looks like a faulty alternator.
    If your vectra has its original battery,there should be a little window on the battery itself,(Just open the cover and its in the middle of the battery),if its green your battery should be ok.As per your HID's,they operate at a lower power draw on your system so theoretically,they should be less of a drain on your system.Did you take the airbox off to fit the drivers side,and if so did you start the car up to test the light BEFORE you put the box back on?.If so,this would have thrown a spanner light up as your MAF would have detected an error in the air flow.
    Going back to your battery,if its ok,then it probably is your alternator.Best of luck anyway.Let us all know when you sort it.FELIXX.

  5. #5
    Regular Member kamar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    dont think hid will affect battry that quick unless u left them on over night.. coz im told they use less batt power than standard (correct me if im wrong) but if batt has drained whilst driving etc its allternator..

  6. #6
    Regular Member Elahi_786's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bedford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Exclamation Reply

    I changed the HID'S about the 3 days ago, I didnt take the airflow box off. I believe I may have had the ignition on at one time while doing one of the lights could this have short circuited the alternator?

    Does the alternator have have a fuse before it burns the alternator? I havent left the lights on etc to kill anything. The spanner light came on 3 days ago and the today the powersteering and all the lights came on.

    The car starts if jump started but when u take jumps off all the lights come back on dash.

    What I wana know is how the alternator could have gone, due to ignition being turned 2 point rather then point 3 where the car is started and running.



  7. #7
    Regular Member PeterVV's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    south wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Does it run when jump started?, if so have you put a meter across the battery?

  8. #8
    Regular Member Elahi_786's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bedford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Exclamation Reply

    it does run when jump started only when you take off the jumps all the lights come on, i cant do anything in regards to the battery untill tomorrow morning will have to get it checked then, i believe i left the ignition on stage 2 at one point which may have burnt the alternator over a short duration.

    thanks for everyones replies and contributions so far !

  9. #9
    Regular Member felixx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    stockport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Arrow

    Quote Originally Posted by Elahi_786 View Post
    I changed the HID'S about the 3 days ago, I didnt take the airflow box off. I believe I may have had the ignition on at one time while doing one of the lights could this have short circuited the alternator?

    Does the alternator have have a fuse before it burns the alternator? I havent left the lights on etc to kill anything. The spanner light came on 3 days ago and the today the powersteering and all the lights came on.

    The car starts if jump started but when u take jumps off all the lights come back on dash.

    What I wana know is how the alternator could have gone, due to ignition being turned 2 point rather then point 3 where the car is started and running.


    It's highly unlikely that you have shorted anything as HID's are plug 'n' play, but you should check all relevant fuses anyway. However,when you have it hooked up to the other car,and before you start it up,is everything normal?,i.e,dash lights,side lights on when turned on, radio,etc,etc?.The reason I am asking is to get some idea of elimination.If everything is normal when there is power to the car from another source,you have to ask why should it suddenly start to "perform" when running on its own electrical output and power/system?.Have you tried using an alternative battery or tried your battery in another car?.I suggest you try this approach if you don't have access to a volt meter.FELIXX.

  10. #10
    Regular Member Elahi_786's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bedford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Exclamation

    When connected to another car's battery, the car is fine turns over perfectly without having to leave on the jumps on for long. There are no warning lights everything is fine even the spanner symbol does not come on when the car is being powered by another cars battery, however when you take the jumps off, a simple turning of the steering wheel which uses power steering powered by the electronics of the car ie battery everything goes funny and the warning lights come on e.g spanner, battery light etc. Ive been suggested its the alternator its gone due to the ignition being on( which i forget as i was put on the hid', which couldnt have burnt the alternator, whats your thoughts???




Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Air con issue
    By harts1.9design in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 12th June 2012, 11:26
  2. Possible BIG issue!!
    By Henry42 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 23rd August 2011, 08:52
  3. hid issue
    By Morephun in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 30th June 2011, 10:30
  4. DAB issue
    By qsdjdan in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 20th January 2010, 01:12
  5. key fob issue
    By doghead632 in forum Bodywork & Interior
    Replies: 4
    Last Post: 25th August 2009, 10:22

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •