User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: Cruise Control

  1. #1
    Regular Member v6boy's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    PRESTON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : GSI

    Engine : 3.2 V6

    Year : 2003

    Default Cruise Control

    Hi there i have another question from a newbie veccy C owner. I've read the manual front to back, just to make sure i'm not missing out on any features that aren't apparently obvious and i seem to have a problem with C.C. First day i got the car i was driving along and pressed the top button on the stalk to turn on the cruise (what i weird feeling, my car was actually driving itself ) Anyway, i broke which deactivated the cruise, but then i couldn't turn it back on, the only way to turn it on again was to turn off the engine and start again, am i doing something wrong?? i did have a theory that maybe it knows your driving i.e stop start around town and will not let you turn cruise on unless you have been motoring at a relativly constatnt speed for a while??

    Any suggestions or is that another trip to the garage!!

    Ta

  2. #2
    Ex Vec-C Admin & Founder Bainie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    60 Degrees North !!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I thought mine had stopped working, then I realised I had my foot resting on the clutch, it was in just enough to stop the cc working

  3. #3
    Full Member chunkster's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    North east HQ
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i have done that before bainie, if you are touching either the clutch or brake even if ya not pressing them then the cc will not come on
    Wayne -

  4. #4
    Regular Member lborob17's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Rainy Derbyshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine had a wabbly just after I had it - wouldnt switch back on sometimes when I hit resume. Trip to a garage and I had a new 'sim' fitted - a known problem! - ok now

  5. #5
    Regular Member Stewie's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Suffolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine played up on the way to Billing. Booted it out of the Newmarket services and once I reached 70, switched on the CC and nothing happened. Pulled over and restarted the engine and all was well again. Worked fine ever since.

  6. #6
    Ex Vec-C Admin & Founder Bainie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    60 Degrees North !!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    There is a known problem with the clutch spring, fixed under warranty, this could be your prob mate ...

  7. #7
    Regular Member C19_CJB's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Beverley, East Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had the same problem with my LS... took it back to Vaux and they replaced the whole pedal box as they couldn't get hold of a V6 clutch pedal spring (which apparently is a stronger spring than the one on the LS )... every now and then the CC won't work but if I fully depress the clutch pedal it seems to sort itself out again, no need to turn the engine off

    HTH

    Chris.

  8. #8
    Regular Member Dwabo's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Carterton, Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Having prob's with mine at the mo..wouldnt work for over 30 mins last week on the motorway..pulled over switched off and restarted but still wouldnt work for 10 minutes...no foot on clutch or break!..few problems since too..the resume speed or decelerate button sometimes wont lower the speed either...got it booked in for thursday plus first to second gear is a bit clunky too so gettin that checked also!

  9. #9
    Ex Vec-C Admin & Founder GARY3306's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ashington, Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Dwabo
    ...got it booked in for thursday plus first to second gear is a bit clunky too so gettin that checked also!
    Wonder if Vxl have sorted out these gearboxes for the launch of the facelift. I think they need to be taking a long hard look at them and coming up with an alternative.
    [SIGPIC]VX<font color=Red>R</font> with added Courtenay <img src=https://www.vectra-c.com/forum/images/smilies/biggrin.png border=0 alt= title=Big Grin class=inlineimg />

  10. #10
    Regular Member v6boy's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    PRESTON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : GSI

    Engine : 3.2 V6

    Year : 2003

    Default

    Cheers for the repiles guys, today i have been playing with the cruise, on/off and its been fine, i still think the increase/decrease buttons are a bit unresponsive so i think i'll mention it to Vx when i take it in.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cruise Control
    By tony100la in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 7th March 2010, 19:43
  2. cruise control
    By stuart bigboy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th May 2008, 21:14
  3. Cruise Control
    By Vaux-Man-G in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 12th May 2008, 17:36
  4. manual control or cruise control.
    By johnm in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 19
    Last Post: 6th February 2008, 14:20
  5. Cruise Control not there?
    By Robsey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 1st February 2007, 18:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •