User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Strange Happening or not !

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Strange Happening or not !

    Just come back up the M1 via the M62 and when I took the fast left hander that takes you from the 62 onto the M1 the spanner light appeared and it was no power time ! - so onto hard shoulder switch off engine, fingers crossed started it up again and off we went no probs.
    Engine oil level OK but was just coming onto reserve (1.9 dti 07 reg)

    So guys what do think left hand bend low fuel in the tank engine gets starved
    or something more sinister !

  2. #2
    Ex Vec-C Admin Deztroyer's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    WGAF#5
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    every possibility it would have been fuel starvation - hopefully it would have stored an Error code = use the pedal test (if it works on yours) and see if any fault codes are stored

    0-Large smile ......every time it's driven

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers Deztroyer
    will go and try the 'pedal test '

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hartlepool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Hypographamist View Post
    Just come back up the M1 via the M62 and when I took the fast left hander that takes you from the 62 onto the M1 the spanner light appeared and it was no power time ! - so onto hard shoulder switch off engine, fingers crossed started it up again and off we went no probs.
    Engine oil level OK but was just coming onto reserve (1.9 dti 07 reg)

    So guys what do think left hand bend low fuel in the tank engine gets starved
    or something more sinister !
    Possibly dragged some crap through from the tank and temp blocked an injector?

  5. #5
    Regular Member kamar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mine was on low it did same whn i went up a hill switched off. eventually started but limp mode next day it was fine.

    wot i did notice is before if i on ignition all lights went off apart from eml and 3 reds on left.
    now on ignition evn the spanner says on but on startup it all goes ok so i assume it must hav stored a fault.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hartlepool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I was in the dealers asking them a question about a problem I'm having and mentioned that the spanner light is on when I turn the key but goes out after start up of the engine.

    The workshop manager told me "They all do that"

    The three red lights on the left I believe are, in no particular order, handbrake, oil & battery lights. This is normal at start up.

  7. #7
    Regular Member kamar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ive noticed this on a previous 120 vec but mine or a mates had no spanner on ignition it use to go out before start up.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hartlepool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Strange but I am only repeating what the workshop manager told me.

    I agree with you though as at my last service a year ago, they got rid of the spanner light but it came back a number of months later.

  9. #9
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar XF 3.0D V6

    Trim : Black

    Engine : 3.0D V6

    Year : 0000

    Default

    The spanner light coming on and then going off after a few seconds means that there is a stored fault that is no longer active.

    My car also does the fuel starvation thing on a sustained left hander when low on fuel. I guess it is just the position of the fuel pickup in the tank. I have never had the light come on though, just stutter and no power for a couple of seconds and when exiting the bend it is OK and picks back up.

    No realistic chance of sucking anything out of the tank and blocking injectors - filters prevent this. There will be a strainer on the end of the pick up to stop course debris and there is a fuel filter to effectively keep out anything that may cause damage to the FIE.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. This can't be happening!
    By Birchy63 in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 0
    Last Post: 20th April 2009, 19:16
  2. Something strange happening
    By cdms811 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 5th March 2009, 18:19
  3. Something strange happening
    By Ean in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 9th February 2009, 17:36
  4. Do we Have an RO yet??.... and is anything happening??
    By VinnyPeewee in forum North Wales (RO - vacant, ARO vacant)
    Replies: 3
    Last Post: 4th November 2008, 00:20
  5. Much is happening here!
    By 10PEL in forum International Region
    Replies: 13
    Last Post: 6th April 2007, 10:16

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •