User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: car lost power and engine management light on

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    n ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default car lost power and engine management light on

    Guys this morning the car lost power through the gears I put the accelerator down and car took forever to pick up speed it lasted temporary an seems to be driving ok now however the engine management light has stayed on an my mot is on Tue .my car is a 2.2 diesel year 2004 can anyone help pls

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hartlepool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Might be the EGR mate. When mine went earlier this year, the car would go into "Limp Mode" for a bit, then suddenly come to life for a short spurt then back in limp mode.

    You can either remove your EGR and give it a clean (There's a How2 on here for it) or you can get it replaced.

    That is what the problem sounds like to me.

    Best thing to do is get someone to read the code and find out for certain what's causing it though.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    n ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If s clean it put it back .
    Will light go out itself

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hartlepool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    There's three possibilities for that and I'm not really sure TBH.

    1) The light goes out on the dash but the ECU still has it recorded.

    2) The light on the dash stays on. If so, remove negative lead from battery for 30 mins and put it back on and it should go.

    3) The light on the dash stays on. If so, get someone with a code reader to delete the code for you.

    Others on the forums will have a more informed answer than me.

  5. #5
    Regular Member grabos's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Coventry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    had similar problem,my vec lost power when pulling off,spanner light came on and then eml light came on as well
    After i turned the engine off and then on back again the eml light was still on but car pulled normally
    I have cleaned the intake pressure sensor (is that what's it call?) with engine degreaser and compressed air and the plug with the electrical cleaner.
    eml light went off since and never came on again and the vec drives well
    hope this helps

  6. #6
    Regular Member Dazzy2006's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Notts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Take a look at the boost sensor as when my egr failed it threw up the spanner but no eml

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of power, Engine Management Light, Spanner Light
    By Shadrack in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th April 2013, 11:22
  2. Replies: 17
    Last Post: 16th August 2012, 10:07
  3. Idle problem, loss of power, engine management light on.
    By Coyney in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 10th July 2011, 10:57
  4. Vectra c engine management light on and no power
    By Mark Curran in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 13th May 2011, 15:28
  5. engine management/no power
    By nismo128 in forum Introduce yourself.
    Replies: 0
    Last Post: 30th December 2008, 19:52

Visitors found this page by searching for:

https:www.vectra-c.comforumshowthread.php119817-car-lost-power-and-engine-management-light-on

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •