User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: loss of power

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default loss of power

    i have a 1.9 (120) cdti i have had this problem for a week now this is the problem when over taking between the speeds of 40 mph and 80 mph in 4th or 5th gear some times in 3rd gear at about 3500 rpm i get a sudern lose of power and the car symbles comes on the dash board the only way i can cancle this is to turn engine off then back on again this also effects the cruse control i dont know if this is somthing to do with it or its somthing else but when going up a steep hill like on a motor way between 50 and 60 in 4th or 5th gear there is no power i have to change down to 3rd at 4o mph and hope the fault dose not come on the dash has any one had this problem or know what the proble could be.

  2. #2
    Regular Member Craig1985's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    harwich essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Best this is to get fault codes read

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    there are no fault codes ive checked all that happens is a pic of a yellow car with a spanner through it but when i turn engine off it goes ive looked in the book and all the info i get is engine electrics or immobilisor or transmition electrics or diesel fuel filter ive checked all but engine electrics

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hartlepool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'm having problems with intermittent power loss on my 1.9 CDTi 150 and have been pointed in the direction of split hoses or throttle body PCB having a loose solder joint.

    Am checking my hoses this afternoon as I know roughly where it's leaking from.

  5. #5
    Regular Member costalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I am having the same problem with the same car 64000 miles have not solved it yet and will check hoses next week any other views thanks

  6. #6
    Regular Member felixx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    stockport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by costalot View Post
    I am having the same problem with the same car 64000 miles have not solved it yet and will check hoses next week any other views thanks
    Sounds like the dreaded EGR syndrome.FELIXX.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 11th March 2015, 00:55
  2. loss of power
    By STRETCH2009. in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 8th August 2012, 18:44
  3. Power loss HELP
    By dezzyb66 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 28th July 2012, 12:34
  4. 2L DTI '53 Loss of Power
    By BigTunz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 3rd November 2011, 17:27
  5. loss of power
    By philly in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 11th May 2009, 07:21

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •