User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: lose of power when overtaking

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    wolverhampton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default lose of power when overtaking

    i have a 1.9 (120) cdti i have had this problem for a week now this is the problem when over taking between the speeds of 40 mph and 80 mph in 4th or 5th gear some times in 3rd gear at about 3500 rpm i get a sudern lose of power and the car symbles comes on the dash board the only way i can cancle this is to turn engine off then back on again this also effects the cruse control i dont know if this is somthing to do with it or its somthing else but when going up a steep hill like on a motor way between 50 and 60 in 4th or 5th gear there is no power i have to change down to 3rd at 4o mph and hope the fault dose not come on the dash has any one had this problem or know what the proble could be.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hartlepool
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by iansfocus View Post
    i have a 1.9 (120) cdti i have had this problem for a week now this is the problem when over taking between the speeds of 40 mph and 80 mph in 4th or 5th gear some times in 3rd gear at about 3500 rpm i get a sudern lose of power and the car symbles comes on the dash board the only way i can cancle this is to turn engine off then back on again this also effects the cruse control i dont know if this is somthing to do with it or its somthing else but when going up a steep hill like on a motor way between 50 and 60 in 4th or 5th gear there is no power i have to change down to 3rd at 4o mph and hope the fault dose not come on the dash has any one had this problem or know what the proble could be.
    Have you checked your boost vacuum hoses at the front of your engine?

    They are prone to perishing / splitting. Give them a check and replace if necessary. I think you can get them from the dealers for £11 or you can replace them with 4mm silicone tube (Like I did)

    Really easy to change yourself so no need to get the dealers to change them and charge you a fortune!

    You could also check other hoses, mainly your turbo hose (usually runs down the right hand side of your engine) for splits.

    HTH

  3. #3
    Regular Member jrwilshire2003's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bridgend
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    EGR Valve. My 150 did exactly the same thing

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    preston
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    clean egr and boost sensor to start

    follow how 2


    then report back cheers

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. engine man light & lose power
    By Silver Vectra C in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 24th April 2012, 08:00
  2. car starts to lose power in 4th
    By myelite150 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 31st December 2011, 12:32
  3. Can u lose power with a dump valve 2.0t
    By tomo41 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 41
    Last Post: 26th July 2011, 19:09
  4. Reving when overtaking
    By davieboy1976 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 21st April 2010, 15:36
  5. Decat - gain or lose power?
    By mucklestone in forum Petrol Engine related
    Replies: 5
    Last Post: 28th February 2010, 13:31

Visitors found this page by searching for:

vectra c no power 4th or 5th

insignia losing power at 80 mph

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •