User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Engine Starting 1.9CDTI 150

  1. #1
    Regular Member chewy71's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Engine Starting 1.9CDTI 150

    As this is my first deisel, I'm wondering if all CDTI 150's have a smal shake when they start, as my brothers Audi 1.9TDI doesn't and my partners Toyota 2.2 T4D doesn't,.... wondering if it's normal

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Explain the shake?

  3. #3
    Regular Member chewy71's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well,.. it's when the engine fires up, it shakes the car, but once running it's fine - can't explain it any further than that really (I know the engine is an old design so maybe it's just not as refined as Toyota or Audi (even tho it does more mpg!!)

  4. #4
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Check if the swirl bar has fell off!, its a common thing for the shake symptom to be this, there's a how 2 for repairing if this is the case, 2nd point would be a glow plug but there's usually a fault light with this.

  5. #5
    Regular Member chewy71's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks .. will check these

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bristol
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : CDTI 150

    Trim : Design

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Default

    CDTIs can have a rough initial idle due to load on the alternator. Vx did have a field remedy out for this.

  7. #7
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    I have a dodgy throttle actuator and I occasionally get this - whether the two are related I'm not 100% but I know if the flap is not functioning properly it can cause a 'shake' on switch off of the engine.

    Gazza4

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. starting issues 1.9CDTi 8v
    By Kevinw29 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 14th October 2011, 08:10
  2. 1.9CDTI Starting Problem..it just clicks once
    By Grippy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 4th August 2011, 20:27
  3. 1.9cdti whine when starting
    By mann3210 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 12th July 2011, 12:16
  4. starting problems 1.9cdti 8v
    By Turbomanrony in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 8th November 2010, 02:36
  5. 1.9CDTi starting problems
    By 3961bobking in forum Introduce yourself.
    Replies: 4
    Last Post: 7th June 2010, 09:26

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •