User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: RPM LCD Display Blank

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Dorset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default RPM LCD Display Blank

    Hi,
    I have just acquired a Vectra C 2005 1.9 CDTI SRi 8V. The small LCD display in the RPM dial is not displaying any data although the backlight leds change from amber to red. I suspect it may have had its data stream nobbled somewhere by bodgers in the past trying to hide issues the car had eg tailgate locking sensor / switch missing.
    All the other functions of the instrument panel work OK. I have had the clocks out, but cannot find anything amiss. Tech2 does not help as far as I have been able to ascertain.

    Anyone any ideas?

    Thanks in advance

    Ian

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    West Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The ribbon that connects the mileage display to the instrument panel PCB is very fragile. Once broken, there is no obvious way of fixing it, and the only solution is to get another set of clocks.

    Have you checked this ribbon to see if it's okay?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Dorset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The mileage display is working ok. Its just the info display in the RPM dial that is blank.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    West Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by id90288 View Post
    The mileage display is working ok. Its just the info display in the RPM dial that is blank.
    Sorry, didn't read it properly. That one is held to the circuit board in the same way. Have a look to see if the ribbon is damaged.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    At some point Vauxhall changed what was displayed in this screen and kept it more basic for certain warnings and the autobox. For instance, gone is the door / boot opening symbol - replaced for a light elsewhere in the instrument cluster.

    Are you sure it's just not displaying anything because there are no current warning messages?

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Dorset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Not seen any other warning lights on instrument panel to indicate doors open or anything. From last Vectra C I had (54 Plate 3.0 V6 Diesel) all the door/tailgate warnings were displaced in this LCD.
    (My current Vectra is not a facelift)

  7. #7
    Regular Member Dazzy2006's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Notts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Easy to test - pull a bulb out and see if it shows a fault in the display

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Where can I get an EGR blank for a 2.2 Vec C?
    By Partyvan in forum Petrol Engine related
    Replies: 0
    Last Post: 5th January 2011, 21:52
  2. temp display on radio display
    By MRunMotorsport in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 19th April 2010, 15:55
  3. blank dvd
    By pyro_maniac in forum Games Room
    Replies: 6
    Last Post: 1st January 2009, 22:17
  4. blank egr off ?
    By peadar in forum Diesel Engine related
    Replies: 0
    Last Post: 27th October 2008, 23:01
  5. Map gone blank
    By Paul_O in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 19th October 2007, 15:42

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •